Annonse

Jeg er skuffet over mitt parti! 

Kommunestyregruppa i Tromsø Ap sier nei til Arctic Center. Det er et NEI til reiselivsnæringen som skaper store verdier i Tromsø. 8.000 kroner per dag legges igjen av en gjennomsnittlig utenlandsk turist i byen. Ringvirkningene er store. De tilreisende bruker penger på varer og tjenester som transport, hotell, restaurant, opplevelser og varehandel som kommer det lokale næringslivet til gode. Reiselivsnæringen betaler ca. 150 millioner i skatt til Tromsø kommune og det er det felleskapet, byens innbyggere, som drar nytte av. Reiselivsnæringen skaper over 4.000 arbeidsplasser i byen og flere kunne det blitt med Arctic Center.

Det er et NEI til byens attraktivitet. Byen og byens arbeidsgivere har behov for arbeidskraft i ulike næringer. Arctic Center kunne bidratt til at flere kunne velge Tromsø som sitt bo- og arbeidssted.

Det er et NEI til en mulighet for byens barn og voksne å stå i alpinbakke uten å kjøre to-tre timer i bilen til det nærmeste anlegget. Kroken er et flott tilbud, men det har dessverre begrenset kapasitet og tilbud.

Det er et NEI til utvikling. Tromsø vokser med 1.000 innbyggere per år. Byen har behov for flere tilbud i nærheten av sentrum. Arctic Center kunne vært et attraktivt tilbud for den voksende byen.

Reiselivsnæringen har blitt hardt skadet i pandemien og har det høyeste antall permitteringer. Allikevel brettes ermene opp i næringen for å tilby norske turister gode opplevelser i sommer og til høsten. Mitt parti snur nå ryggen til en hardt rammet næring.

Skuffelsen er stor fra min side, fordi partiet jeg kjenner er for vekst og næringsutvikling.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse