Annonse
STORSLETT-VEIKRO: Bios står for Bil inn og spis og ligger midt i sentrum og rett ved E6.

Slakt med måte

Svar til Vann og Brød i Nordlys 26.01

Etter to sider med usaklig kritikk har vi lyst å konkretisere noen aspekter ved mat anmeldelse av Bios Cafe på Storslett.

Som navnet tilsier er Bios en cafe og tidligere navn var Bios Kafeteria, ingen restaurant eller veikro.

Bios Cafe skal være lett tilgjengelig, folkelig og ett sted folk kan møtes og spise godt og drikke godt. Vi serverer 3, 4, 5 retters menyer på bestilling og da tar vi bordservering, så i utgangspunktet er det lagt opp til at gjestene bestiller og betaler i kassen.

Nå var jo V/B så heldig at servitøren kunne tilby de forretter uten at de hadde bestilt dette på forhånd.

Nordlys tok nye bilder av cafeen og maten under besøket sitt lørdag og vi undres hvorfor ikke disse ble trykt i anmeldelsen men de har brukt gamle bilder av Bios Cafe og bilder av mat fra en annen restaurant, hvor dårlig journalistikk kan man servere.

Vann og Brød er heller ikke fornøyd med lokalet som er designet av to av Oslos beste arkitekter. Interiøret er bestemt ut fra tre stammers møte og de lokale råvarene vi serverer her på huset. Skinn fra høylandsfe som vi også lager hamburger av, villsauskinn fra Arnøya, geit skinn fra Straumfjord.

Skifer fra Alta, gulvet i oljet eik, tak og vegger av gamle snøskjermplank fra Kvænangsfjellet, gjenbruk. Brunner peisen er murt opp av elv og hav stein fra Reisa og bildene tatt av lokale dyktige fotografer Ola Solvang og Wenche Offerdal. Vi ønsket ett interiør som skulle vise nordnorske materialer og ekthet, noe vi har fått utrolig mye bra tilbakemeldinger på.

Selvfølgelig kan vi bli bedre på anbefalinger på vin, mat og øl og service er noe vi hele tiden jobber med, her vil man alltid ha noe å forbedre.

At V/B ikke fikk mat som forventet er beklagelig, men å gjøre ap og drive hån mot våre ansatte og matretter er langt fra god etikk.

V/B vet ikke hva krema rotgrønnsaker er ei heller pann cetta potet. Atter en gang viser de sin manglende kompetanse innenfor ett fag de er satt til å bedømme.

I 15 år har Norge, Innovasjon Norge, NHO Reiseliv, Troms Fylkeskommune, Kommunene i Norge brukt millioner av kroner på å fremme bruk av lokale råvarer i vår bransje, noe som de har lyktes med og nydelig mat serveres over hele landet.

Så presterer V/B å uttale at kan hende burde vi heller servere pølser og hamburgere fremfor sunt reinkjøtt og nydelig tørrfisk fra Lofoten.

Dette utsagnet vitner igjen om mangel på kunnskap om den satsingen som har vært og er i Norge på dette området.

Når det gjelder prisene våre varierer de fra 159,- og opp til 325,- som er det dyreste, noe som også burde opplyses om.

Matanmeldere som mangler nødvendig kompetanse kan ødelegge både bedrifter og ikke minst de menneskene som arbeider i bransjen.

Nordlys bør fremme god presseskikk, og selv om vi jobber i restaurantbransjen er også vi mennesker som skal behandles med respekt.

 Med hilsen ledelsen og de ansatte ved Bios Cafe

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse