Annonse
Ole-Johan Rødvei

Slik vil de kjøre Tromsø-Harstad på 2-3 timer

Se for deg at det var mulig å kjøre fra Tromsø til Harstad på 2-3 timer. Tenk hvilken enorm mulighet det ville gitt for næringslivet, innbyggerne og utviklingen i Troms, skriver Troms Høyre

Høyre mener det er på tide å starte planleggingen av kystriksveien Tromsø – Finnsnes – Harstad.

Samferdsel som knytter Troms sammen

Se for deg at det var mulig å kjøre fra Tromsø til Harstad på 2-3 timer. Tenk hvilken enorm mulighet det ville gitt for næringslivet, innbyggerne og utviklingen i Troms. Høyre mener det er på tide å starte planleggingen av kystriksveien Tromsø – Finnsnes – Harstad.

En slik vei vil kunne knytte Troms sammen på en helt ny måte, og vil gi uante muligheter for utvikling i Troms. Kortere reisevei mellom de store sentrene i Troms vil være av stor betydning for næringslivet. Man vil kunne frakte varer raskere og redusere kostnader på transport.

Vår viktigste fremtidsnæring, sjømatnæringen, er avhengig av en effektiv og rask transport av sine produkter. Reduksjon av utslipp fra tungtransport som følge av kortere reisevei vil også være viktig for klimaet.

God infrastruktur vil gjøre at Troms kan utnytte seg til det fulle av det største konkurransefortrinnet vi har, nemlig kysten. Det vil også gi store muligheter for vekst i reiselivsnæringen i Troms ved at tiden det tar å komme seg i mellom de største attraksjonen blir betydelig kortere.  

Kystriksveien vil knytte de tre byene i Troms sammen i en felles bo- og arbeidsmarkedsregion. Med en slik reduksjon i reisetiden vil man kunne bo nærmest hvor som helst langs kysten og pendle langs samferdselsaksen.

Vi tror også at dette vil føre til at distriktskommuner langs kysten i Troms vil oppleve knoppskyting og vekst, og at bosettingen i fylket vil kunne skje på en helt ny måte. Vi mener derfor at kystriksveien er et opprustningsprosjekt som vil være til det beste for innbyggerne i Troms.

En viktig del av realiseringen av kystriksveien er at det bygges ny Kvaløyforbindelse med trasé over Håkøya. Traseen er en nødvendighet for at man skal få tidsbesparelsen som man ønsker seg.

Forbindelsen er ikke bare viktig i et regionalt perspektiv, men også for byutviklingen i Tromsø. Man vil kunne utnytte seg av nye områder og bygge en helt ny bydel. Vi mener derfor det er viktig at Troms fylke støtter opp om ønsket til Tromsø om Håkøya-forbindelse.

Som fylkes- og kommunepolitikere har vi en viktig oppgave med å tenke langsiktig og fremtidsrettet i valgene vi gjør. Vi mener en realisering av kystriksveien Tromsø – Finnsnes – Harstad er et riktig valg for at Troms skal kunne utvikles videre i fremtiden. Mulighetene dette vil kunne gi for næringsliv, innbyggere og for å knytte Troms sammen er store, og derfor må vi gripe muligheten nå. 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse