Annonse
PARKPILS: Her har en frihetselskende festivalgjenger trosset formynderstaten og nytt en - eller flere - pils i Fpus ånd. Den oppvoksende slekt beundrer som vi ser motet.

Parkpilsens venner

Er det noe vi kan her i Norge, så er det å drikke uten å sjenere noen. Det har vi bevist siden vikingtiden.

Problemet med den nordnorske sommeren er jo først og fremst at vi tvinges til å være edru store deler av døgnet.

Mens andre politikere har tatt sommerferie og lar landet seile sin egen sjø, tar utrettelige Kristian Eilertsen i Fpu stadig tak i graverende forhold i vårt samfunn. Sist parkpils. Et ord han selv har sett seg nødt til å finne opp, siden det er forbudt i vårt orwellske land. Eilertsen påberoper seg som de fleste vil forstå retten til å drikke pils i parken. Og andre steder utendørs. I et innlegg på Nordnorsk Debatt påpeker han at sommeren er høytid både for å drikke pils utendørs og for voldtekter. Og han ser en sammenheng. 

– Vi kan ikke ha det slik at voldtektsforbrytere slipper unna straff fordi politiet er opptatt med å bøtelegge kjæresteparet som deler en flaske vin i parken.

Eilertsens og Fremskrittspartiets Ungdoms løsning både for de tørste og de voldtatte er besnærende enkel. Legalisering (av alkoholen, altså).

Det er på mange vis en knakende god idé. Problemet med den nordnorske sommeren er jo først og fremst at vi tvinges til å være edru store deler av døgnet. Hadde vi bare kunne trøste oss med jevn promille ville alt blitt bedre. Damene hadde vært vakrere. Svigermor mer utholdelig. Ungene ville fått mer is. Og uten manns minne kan vi ikke ha det dårligste været i manns minne. Innerst inne er jo vi nordmenn livsglade mennesker. Vi trenger bare litt alkohol for å slippe oss løs. Det vet våre venner i Tyrkia, Kreta, Spania og Portugal. Der sprader vi hummerrøde gatelangs i bar overkropp med en sangria i ene hånden og sigarett i den andre. Se til Syden!
 
Nå skal det medgis at vi har kommet et stykke på vei. De som tar en tur i Bukta vil ganske raskt finne brune, tomme flasker som viser at frihetselskende tromsøværinger i stor grad trosser makta og tar seg en pils i det grønne. Forbausende ofte uten at politiet rykker ut. Det er i dag fullt mulig å se at for eksempel Tromsø sentrum er blitt marginalt mer alkoholvennlig enn Teheran. Blir vi tom for pils i Bukta, må vi gå helt til Skarven. Sånt blir man tørst av. Men der har vi 350 sitteplasser på solsiden, idyllisk beliggende ved en lekepark som kommunen i sin visdom har anlagt. Akkurat langt nok unna til barna kan sendes dit de ses, men ikke høres. Herfra skal det være mulig å ta seg utørst fra vannhull til vannhull helt til Perez i nord, akkompagnert av feststemte mennesker utenfor et antall uteserveringer som langt på vei gjør oss fortjent til betegnelsen Nordens Paris. Likevel har vi selvsagt langt igjen før det er mulig å opprettholde jevn promille uten anstrengelser. Men nå har til og med den 4,68 kvadratmeter store rakettkiosken søkt om skjenkebevilling, så det står ikke på innsatsen.

Likevel må vi foreløpig til Syden for å finne Eilertsens paradis. Men så lenge vi tar med ungene, er det håp om at nye generasjoner kan gjøre opprør mot formynderstaten her hjemme. For som Eilertsen hevder: De aller fleste nordmenn kan utmerket gis lov til å drikke uten at de sjenerer noen. Akkurat dette har vi jo vært kjent for siden vikingtiden. Heldigvis får våre håpefulle rikelig anledning til å se voksne forbilder nyte en kald pils i Antalya, Algarve eller Gran Canaria. I en undersøkelse presentert på NRK Puls for et par år tilbake, svarte faktisk 40.000 norske barn at de hadde opplevd ubehagelige episoder med fulle foreldre på ferie. Barn er søte sånn, de blir lett pinlig berørt over opphavet. Men etterpå, når de er kommet hjem og taxfreeflaskene tømt, ser de nok på feriebildene og ler godt når de tenker på den gangen mamma falt i bassenget eller pappa glemte dem på fotballpuben.

Tenk om vi kunne ha det sånn hele tiden.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse