Annonse

Sorry, Børre – spillet er over. Nå er det nok

Bløffingen din har ikke hatt effekt. First House virket ikke. Og hemmelighetene har kommet for en dag.

Skjønner du ikke at du gjør deg til latter?

Etter dagens meningsmåling i Dagbladet har du som idrettspresident én ting å gjøre: Stopp den vanvittige pengesløsingen til en søknad som aldri vil bli sendt – og fokuser på det du er betalt for å gjøre: Å tjene norsk idrett. Uten OL.

Bløffingen din har ikke hatt effekt. First House virket ikke. Og hemmelighetene har kommet for en dag. Folket vil ikke mer nå – du har tapt. Move on.

Dagbladets meningsmåling viser at folk kan tenke sjøl. 62 prosent er nå imot OL i Oslo, 24 prosent for. Og pilene peker feil vei for deg, Børre. Du har trodd at tiden etter IOCs tabber i Sotsji ville jobbe for dere. Men slik går det ikke. Det går fra vondt til verre. 

Ta det inn over deg. Bevar litt verdighet. Stopp.

For merk deg også at OL-motstanden er større i Oslo enn i resten av landet. I Oslo sier 67 prosent nå nei. Kanskje er det fordi Oslo kommune bruker 320 millioner på søknaden. 320.000.000 kroner, bare på selve søknaden. Og da har taksameteret så vidt begynt å tikke. Hvor mange ballbinger er det? Eller svømmehaller som kan gjenåpnes? Hvor mange barn i Norge kan vi lære å svømme for 320 millioner? 

I tillegg bruker dere altså idrettsbevegelsens sårt tiltrengte midler til en kamp mot folkets vilje. Slik er det, Børre: Mindre enn hver fjerde nordmann tror på prosjektet ditt nå. Og ikke si at de er dumme. For de forstår sitt eget beste. De vil ikke at staten skal satse deres skattepenger som garanti for 34 milliarder kroner på en to ukers folkefest der udemokratiske og utskjelte IOC-medlemmer kommer til dekket bord og bestemmer alt. For vi får forsvinnende lite igjen for det. Turismen vil ikke øke. Og folkehelsa blir ikke bedre. Det har flere dokumentert grundig.
Og som om 34.000.000.000 kroner ikke er nok – folk forstår at det kommer til å bli mer. Mye mer.

Alle OL i moderne tid har bommet grovt på budsjetteringen. Vinter-OL i Vancouver startet med et budsjett på 2,3 milliarder dollar og endte med totalkostnader på 6,4 milliarder. Sommer OL i London 2012 startet med 4,4 milliarder og endte med 14,6 milliarder dollar. I Sotsji var startbudsjettet på 12 milliarder dollar. Kostnadene endte på 51 milliarder dollar.
Hvordan det går med Oslo, er det ingen som vet. At dere må trues for å fortelle hvor mye dere har brukt på First House i tre år for å snu folkets fornuft til ufornuft, hjelper heller ikke. For den kostnaden har dere fortsatt ikke sagt ett ord om.

For verst er det at vi ikke kan stole på deg. Mangel på offentlighet er én ting. Mangel på sannhet er en annen.

La meg minne deg på hva du sa i april 2012:

- Det som står fast er at vi må ha minst 60 prosent oppslutning både innen idretten, på Stortinget og i folket for at det skal bli sendt en søknad om å få lekene i 2022.

Nå er folkets oppslutning dalt til 24 prosent. Og er fallende.

Din tolkning av det er i dag:

- For meg har nok «60 prosent» i disse sitatene vært et mål. Det finnes ikke noe KRAV om 60 prosents oppslutning i folket.

Skjønner du ikke at du gjør deg til latter? Vi har gått rundt i villfarelsen om at de olympiske leker skal være basert på sunne verdier. Moral, for eksempel. Fair play. Redelighet. Sannhet. Så hvorfor går ikke du foran? Hvorfor bløffer du?

Så: Kan du ikke bare parkere nå, Børre? Kan du ikke sette deg ned, trekke pusten og innse at slaget er tapt? 

Det blir ikke noe OL i Oslo. For ikke en gang Erna kan berge deg nå. Ikke når Siv allerede har sagt nei. Dagbladet sier nei, VG sier nei, Nordlys sier nei – og viktigst av alt: Nesten hele befolkningen sier nei. Hører du? 

Vi vil ikke.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse