Annonse
Artikkel i Nordlys' papirutgave 22. september.

Steinerskolen i Tromsø og innhenting og behandling av e-postlister

Bakgrunn for dette innlegget:

Steinerskolene og andre frittstående grunnskoler i Norge drives med hjemmel i friskoleloven som har til formål å sikre at foreldre og elever kan velge andre skoler enn den offentlige skole. De frittstående grunnskolene er ikke kommersielle aktører, og drives ved hjelp av statstilskudd (85 % av det tilskuddet offentlige skoler mottar) og egenbetaling/skolepenger.

Friskolene skal være tilgjengelig for alle barn som fyller vilkårene for inntak i offentlige skoler etter opplæringslovens § 2-1.

Dersom kun den offentlige skolen skulle hatt anledning til å sende ut informasjon om skolestart, ville den offentlige skolen få monopol på dette, noe den strengt tatt ikke har etter opplæringsloven. Vi mener derfor at det er riktig at det offentlige skal likebehandle offentlig skole og friskoler med hensyn til å kunne sende ut informasjon, og at vi som friskole dermed skal få tilgang til aktuelle lister. Vårt formål for å motta og behandle disse listene er for spesifikke, uttrykkelige, angitte og legitime formål; informasjon om et eksisterende grunnskoletilbud i Tromsø.

Vi mener at vi har etterlevd grunnleggende regler og prinsipper for behandlingen av personopplysninger i denne saken, nemlig at behandlingen var lovlig, at den var formålsbegrenset, at den tok hensyn til dataminering, at den var riktig, at den tok hensyn til lagringsbegrensinger og at den var ansvarlig.

Friskolene i Tromsø er med på å gjøre Tromsø til en allsidig og attraktiv by å bo i. Sammen med den offentlige skole utdanner vi fremtidens unge og voksne, noe vi tar på det største alvor, og som vi er stolte av.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse