Annonse

Stem og bestem, bruk din stemmerett!

Bare noen dager igjen til kommunevalget, og du har kanskje ikke bestemt deg for hvem du skal stemme på? Og kanskje enda verre, du har ikke bestemt deg for om du skal stemme i det hele tatt!

I fall det siste; skal du la andre få bestemme for din hverdag i Balsfjord kommende år? Eller skal du gjennom din valgdeltakelse si fra hva du ønsker for deg og Balsfjord?

I vårt demokrati står folkesuvereniteten sentralt. Gjennom valgordningen har du mulighet til påvirke hvilke parti og politikere som du vil skal representere deg og dine meninger.

Du «låner» altså bort din stemme til de du tror best kan tale din sak i kommunestyret. Skal du la den muligheten gå fra deg? Nei, må svaret være!

For å styrke demokratiet, også i kommuner, er det viktig at flest mulig deltar og gir uttrykk for sine meninger gjennom bruk av stemmeseddelen. På en slik måte fremmes flertallets ulike meninger best. Dess flere som stemmer og dess flere meninger som fremkommer, jo bedre er det.

Det blir større konkurranse om makta, siden politikere som ønsker å komme i posisjon må ta hensyn til flertallets ulike meninger på en best mulig måte for å få tilslutning. Dette vil være positivt både deg og hele Balsfjord. En slik mulighet til å påvirke må du ikke la gå fra deg!

Kanskje er du usikker på hvem du skal stemme på fordi det er så mange partier og programmer, og derfor heller la være? Kanskje synes du har det bra i kommunen, og kanskje derfor ikke bryr deg særlig? Er du i så fall sikker på at «godt nok» er godt nok for deg, eller kan et skifte kanskje føre til at du og Balsfjord kan få det litt bedre enn «godt nok»?

Om du kanskje bare har en sak som du synes er viktig for deg, kan det nok for at du bør stemme. Ta for deg vårt program (www.høyre.no/balsfjord) og finner du en sak her som f.eks. flere fulltidsstillinger, øke antall kreftsykepleiere osv. som du synes å kunne støtte, er det nok til at du «låner» oss din stemme og tillit til å tale din sak her i neste perioden.

Så er det slik at vi også i neste valg fortsatt vil få «låne» din stemme, derfor vil Balsfjord Høyre gjøre det ytterste for å innfri det vi har gått til valg på. Hvis ikke, ja, så risikerer vi at du trekker tilbake ditt «lån» ved neste valg, og lar noen andre få din stemme da. Det vil vi unngå!

 Godt valg alle sammen!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse