Annonse
KOMMENTARFELT: Spaltist Martin Ellingsen vil stenge kommentarfeltene, og mener de ikke har noe med ytringsfrihet å gjøre. Illustrasjonsfoto: SCANPIX

Steng kommentarfeltene

Kommentarfeltet er et maskineri for produksjon av ukonstruktivt jåss.

Kommentarfeltet. Denne samfunnsdebattens mørke avgrunn hvor målet er å bli mest mulig lik Hans Bauge

Internett. Samfunnsdebattens ypperste demokratiseringsvirkemiddel er oppfunnet. Se for deg muligheten til å stille alle offentlige aktører til ansvar, i en debattarena hvor alle er likestilt og alle i samfunnet har mulighet til å delta. Jeg tenker på kommentarfeltet. Å, hvilket hvilken debattarena det kunne vært.  

Kommentarfeltet skulle virke som en arena for diskusjon. For meningsbrytning. Men dagens kommentarfelt i nettavisene er alt annet. Ingen diskusjon. Dømmende. En slagmark. Har journalisten noen skrivefeil? Hvem blir først til å påpeke at dette er agurknytt? At intervjuobjektet er inkompetent? Hva må vi tåle i dag? Den anonyme massens domstol. Kommentarfeltet er i dag omtrent en like velegnet diskusjonsarena som pissoarene på Roger’s natt til lørdag .

Kommentarfeltet er et maskineri for produksjon av ukonstruktivt jåss. Det er aldri noen faktisk diskusjon, men folk som ukritisk kommenterer det første som faller dem inn. Ofte ikke relatert til saken i det hele tatt, og og gjerne semi-rasistisk. Derfor mener jeg det er på høy tid at det stenges for godt. Send det tilbake til den digitale steinalderen. I tillegg til den rene idiotien som framkommer i kommentarfeltene har vi også mer alvorlige tilfeller av hets, trakassering og hatmeldinger. Ingen skal komme å fortelle meg at det er «en pris du må betale» for å være en offentlig person

Kommentarfeltet. Denne samfunnsdebattens mørke avgrunn hvor målet er å bli mest mulig lik Hans Bauge og å oppnå den gjeve tittelen «Toppkommentator på VG, Nordlys ++». Hvor halvparten av kommentarfeltkrigerne har oppført «Livets harde skole» som utdanning.

«nå kommer ARBEIDERPARTIET og skal INNSKRENKE ytringsfriheta vår!!! Og snart selger de landet til Muslimer!» Kommentarfeltet har ingenting med ytringsfrihet å gjøre. Hadde vi ikke ytringsfrihet i Norge før kommentarfeltet? Jo, visst hadde vi det. Folk har fremdeles anledning til å skrive på Facebook, Twitter, eller debattinnlegg i både papir- og nettavisene. Og har du ikke et nok reflektert forhold til standpunktet ditt til at du ikke evner å skrive et seriøst innlegg har du ingen rett i å få meningene dine eksponert i et seriøst nyhetsmedium.

Steng kommentarfeltene. Dette burde ikke være noen brannfakkel. Det er en fyrstikk. Vi trenger et konstruktivt alternativ. La oss heller senke terskelen for å skrive og sende inn debattinnlegg. Debattinnlegg hvor folk tvinges til å reflektere over egne standpunkt. Hvor man blir konfrontert med sine egne meninger, og som vil bli tatt som seriøse debattinnslag. Alle skal kunne delta i debattene. Og alle skal bli hørt.  Men la oss pensjonere kommentarfeltkrigerne. 
 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse