DEBUTERTE: - Mine foreldre kom fra bygda til Tromsø uten flisa i veggen, og det var sosialdemokratiet som ga dem muligheten til å skape gode liv, sa Aps ordførerkandidat Gunnar Wilhelmsen på Ap-landsmøtet fredag. (Foto: Arbeiderpartiet)

Sterke Ap-kort fra nord

Det er betryggende at Gunnar Wilhelmsen i sin landsmøtetale la vekt på Tromsøs rolle som hovedstaden i Nord-Norge.

Det er interessant å se hvordan Gunnar Wilhelmsen, vanligvis tilbakeholden om eget privatliv, nå tar sin egen arbeiderklassebakgrunn med seg inn i iscenesettelsen av seg selv som Ap-politiker. Wilhelmsen, som er en rik forretningsmann, benytter sin egen familiebakgrunn for å skape en troverdig historie om seg selv som sosialdemokrat.

Han tok også et oppgjør med partikulturen da han for første gang entret talerstolen på Arbeiderpartiets landsmøte. Ordførerkandidaten fra Tromsø la ingenting i mellom i sin beskrivelse.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse