Annonse
Det kan bli dyrt å få utført sitt oppdrag på trafikkstasjonen, mener Magnor Olsen. Bildet er fra Finnsnes trafikkstasjon. Foto. Torgeir Bråthen

Stopp nedlegging av trafikkstasjoner

For de eldre i dagens samfunn, som er underlagt spesielle regler for fornying av sertifikat, både tidsmessig og krav til helse, vil forslagene til endring tilføre de eldre enda en belastning. 

Statens vegvesen foreslår å kutte antall steder hvor du kan få skranketjenester knyttet til førerkort og kjøretøyregistereringer til 52 og 51 steder fra dagens 74 og 73.

Folks bruk av trafikkstasjoner har endret seg markant de siste årene. I tillegg har vi etablert selvbetjeningløsninger på nettet. Mye av det du tidligere måtte til trafikkstasjonen for å fikse kan du nå gjøre på nettet i egen stue, sier Kjell Bjørn Vinje, pressesjef hos Statens vegvesen, til VG.

Han nevner i fleng; bestilling av nytt førerkort, time til oppkjøring, melde tapt førerkort, omregistrering og personlige bilskilt.

Denne avgjørelsen har skapt stor frustrasjon og harme, særlig hos de eldre i Norge.

Enda en gang  blir det foreslått gjennomført endringer som rammer de svakeste i samfunnet.

Unge som skal ta førerkort og eldre som må fornye ofte, får etter endringene mye lengre veg for å utføre det de skal.
Kombinert med dårlige offentlige kommunikasjoner og uønskede overnattinger vil det bli en dyr sak å få utført sitt oppdrag  på trafikkstasjonen.

Det vil også være til stor ulempe for yrkesaktive, som må ta seg fri for å kunne utføre ærender på trafikkstasjonen.

Dette er en utvikling som er uverdig for de som blir rammet og må stanses!

For de eldre i dagens samfunn, som er underlagt spesielle regler for fornying av sertifikat, både tidsmessig og krav til helse, vil forslagene til endring tilføre de eldre enda en belastning. De er heller ikke de som behersker datakunnskaper best, og må av den grunn fysisk oppsøke en trafikkstasjon.

Fylkeseldrerådene i Norge, som var samla til landskonferanse i Skien i mai måned, tar sterk avstand fra ei slik utvikling, og ber myndighetene stoppe planene!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse