Annonse

Støres hav av muligheter

Ap-leder Jonas Gahr Støre har nå et hav av muligheter til å drive en offensiv opposisjonspolitikk med fokus på nordområdene

Ap-leder Jonas Gahr Støre har nå et hav av muligheter til å drive en offensiv opposisjonspolitikk med fokus på nordområdene

 Da Jonas Gahr Støre hadde holdt sin landsmøtetale, og enstemmig var valgt til ny leder i Arbeiderpartiet sist lørdag, kokte salen av begeistring. Talen var god og inspirert, han spilte på mange strenger og flørtet med alle som han ønsker støtte fra og samarbeid med. Underveis snakket Støre også med entusiasme om nordområdene. Slik omtalte han det han kalte sitt politiske hjertebarn: « … bare tanken på Nordområdene øker lysten på den jobben vi skal gjøre sammen, veien vi skal gå for å lede an i utviklingen av Norge».

Det er grunn til å tro at det er godt nytt for nord at Støre er blitt Ap-leder. Han har helt åpenbart et ekte og sterkt engasjement når det gjelder nordområdene og Arktis. Han viste det som utenriksminister og innrømmet etter at ble helseminister at han fortsatt gledet seg over enhver anledning som dukket til å snakke om nordområdepolitikken. Vi tror at en kommende statsminister Støre vil kunne sette enda mer trykk på nordområdesatsingen enn den ble til del med Stoltenberg som sjef. 

Enn så lenge sitter imidlertid ikke Støre i statsministerstolen. Men i intervjuet med Aps nye leder som sto på trykk i Nordlys sist lørdag, langer han ut mot det han mener er Erna og regjeringens mangel på interesse for nordområdene. Han beskylder Høyre/Frp-regjeringen for å være visjonsløs, ikke ha noen strategi for nordområdene, og være passiv og uten driv. Det er en analyse det ikke er vanskelig å skrive under på. Etter at utenriksminister Børge Brende hadde talt ferdig på Universitetet i Tromsø i høst, har det vært stille fra regjeringshold når det gjelder nordområdeinitiativer.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har nå et hav av muligheter til å drive en offensiv opposisjonspolitikk med fokus på nordområdene. Det er nemlig mye som tyder på Erna Solbergs tenkning er at hun overlater til markedskreftene å ta seg av utviklingen i nord. At en regjering må være offensiv og fremoverlent, og gjøre jobben med å tilrettelegge for nærings- og kunnskapsutvikling i nord, ser ikke ut til å være Solbergs resept. Støre og Ap har et mulighetsvindu som de bør benytte. Vi regner derfor med raskt å se initiativer fra Ap, som viser et nytt driv i nordområdesatsingen.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse