Annonse
SA JA: Avinor har gitt klarsignal til storprosjektet på 1,1 milliarder, men det har ikke fått full støtte fra alle partier i Tromsø. Foto: Avinor

SV og MDG, hør på befolkningen!

Jeg vil oppfordre SV og MdG til å følge KrF og resten av Tromsøs befolkning, ved å stemme for en utvidelse av Tromsø Lufthavn!

Fredag 14. februar kom endelig beskjeden som Tromsø Lufthavn og mange tromsøpolitikere lenge hadde ventet på: «Avinor-styret sa ja til ny terminal på Tromsø lufthavn». Dette er en utvidelse som har vært et mål for ulike politiske regimer, politikere, næringsliv og et mangfold samfunnsaktører. Det er en stor seier for utviklingen av Tromsø og Nord-Norge! Likevel ble jubelen fort lagt i grus når Nordlys 19. februar omtalte at politikerne i Miljø-, klima- og samferdselsutvalget 13. februar, ønsket å stanse planene om en forlengelse av selve rullebanen. Vedtaket i saken «Rullebaneforlengelsen tas ut av prioriteringslisten» ble stemt over i utvalget. Her hadde posisjonen med MdG, SV, AP og SP 5 stemmer mot opposisjonen sine fire stemmer.

Etter at Nordlys omtalte dette kontroversielle vedtaket har heldigvis ordfører (AP) og varaordfører (SP) offentlig gått ut og slått full retrett siden vedtaket i utvalget «ikke er representativt for partienes politikk». SV på sin side har annonsert at de er i «tenkeboksen». MDG med utvalgsleder Barbara Vögele i spissen, står på sitt og ønsker ikke en utvidelse av rullebanen fordi det representerer en klimatrussel. Dette er en argumentasjon som ikke holder mål for verken meg, KrF eller Tromsøs innbyggere. For vil det ikke være mer klimavennlig om det kan komme direktefly fra Asia og andre steder fremfor at de må via Europa og Gardemoen? Det gir på ingen måte mening at større fly med flere passasjerer utgjør en større trussel mot klima enn dagens ordning.

Vedtaket som ble gjort i dette utvalget viser på mange måter en manglende vilje til å utvikle Tromsø og Nord-Norge. Avinor ønsker å investere 1,1 milliarder kroner i en utvidelse av flyplassen. Dette er en investering som også Tromsø KrF er svært takknemlig for. MDG velger derimot å gjøre dette til symbolpolitikk som går på bekostning av utviklingen av Tromsø og Nord-Norge.

Saken er heldigvis ikke ferdigbehandlet. Onsdag 26. februar skal saken opp i kommunestyret, og her vil KrF stemme for utvidelse av Tromsø Lufthavn. Mye tyder på at AP og SP vil stemme for en utvidelse. Jeg vil oppfordre SV og MDG til å følge KrF og resten av Tromsøs befolkning, ved å stemme for en utvidelse av Tromsø Lufthavn!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse