Annonse
PRESSEPROFIL: Arne O Holm, bildet, er redaktør i nettavisen High North News. Nå svarer han på en lederartikkel i Nordlys i går.

Svar til Nordlys om regionreformen

Nordlys må lete andre steder, for eksempel i egen redaksjon, for å finne journalister som skvetter rundt seg med bensin, skriver Arne O.Holm.

Lokalavisen Nordlys fortsetter sin kjedsommelige jakt på syndebukker i den nordnorske regiondebatten. Denne gangen er det High North News som får gjennomgå.

I følge Tromsø-avisen skal vi ha kastet mer bensin på bålet, en øvelse Nordlys med sin argumentasjonsform har alle forutsetninger for å kjenne igjen. Når avisen likevel unnlater å begrunne sin påstand, har det sin naturlige forklaring. Det finnes overhodet ikke belegg får bål-teorien.

High North News har tvert imot oppfordret nordnorske politikere til å løfte blikket og fortsette arbeidet med å finne sammen. Dette har vært avisens syn gjennom hele prosessen. Når Finnmark så klart har markert at de ikke ønsker å slå seg sammen med Troms, var min oppfordring at Troms og Nordland burde fortsette samtalene.

Ingen har kunnet oppfatte dette som et forsøk på å leve opp til den krigsretorikken Nordlys legger opp til i debatten om regionalisering. Nordlys må lete andre steder, for eksempel i egen redaksjon, for å finne journalister som skvetter rundt seg med bensin.

I min kommentar viser jeg tvert imot blant annet til argumentasjonen fra næringslivet i Ofoten og Vesterålen, som er helt krystallklar i sitt ønske på å fjerne grensa mellom Troms og Nordland. Det var et forsøk på å være konstruktiv i en debatt som er i ferd med å kjøre seg fast.

Tilbakemeldingene tyder på at Tromsø-avisen er ganske alene om ikke å se det.

Som et ytterligere forsøk på å få debatten inn i et konstruktivt spor, lufter jeg også muligheten for å legge den såkalte tiltakssonen i sin helhet under Finnmark, mens altså resten av Nordland og Troms slår seg sammen til et fylke. Slik kunne man få to funksjonelle regioner i nord. Det gir mindre kraft enn en region, men er klart bedre enn tre.

Og det er uansett ikke noe forsøk på å helle bensin på de bål Nordlys mener å se rundt seg.

For dem, som i motsetning til lederskribenten i Nordlys, vil gjøre seg opp en kvalifisert mening om denne debatten, finnes artikkelen her:

http://www.highnorthnews.com/kommentar-sla-sammen-nordland-og-troms/

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse