Annonse
Sau og lam har ingen særlige bidrag til matauk i Norge, skriver forfatteren av dette innlegget. (Foto: Nordlys arkiv)

Sp-Sandras stemmesanking blant beitebøndene

Det er aldri lett når noen mister jobben. Uansett om det er tusenvis i oljeindustrien, byggenæringen, eller i beitenæringene. MEN, la det være helt klart:

Å være i en næring der vi ser nedgang år etter år på etterspørselen av produktet som de produserer, der mottaksapparatet som Nortura melder inn sin fortvilelse hvert år og påpeker at «nå er markedet prekært vanskelig» – samtidig som vi vet at våre fredede og rødlistede arter blir meid ned av beitenæringene –  ja da er det neppe samfunnet som mobber beitebonden. 

Når Sandra Borch, i regi av Senterpartiet, står frem og stakkarsliggjøre bonden på denne måten, er hun den største bidragsyter til mobbingen, om det er noen i det hele tatt. 

Når 85% av nordmenn, og kvinner klart og tydelig sier de ønsker et strengere vern for norske rovdyr, blir det utrolig stusselig å lese Sandra Borchs innlegg om hennes utrettelige korstog mot norsk natur. Samtidig som forbrukeren sier ifra, år etter år: …nei takk, ikke mer sau til meg.

Vi må ALDRI glemme, at Senterpartiet har en jobb å gjøre for seg selv i denne saken. Som parti, har de påtatt seg en slags rolle som bondens fagforbund, for det var jo det partiet startet som, i sin tid. Alle vet, at om beitebonden forsvant, ville Senterpartiet opphøre å eksistere. Så å forsvare en nedleggingstruet næring, ved å skyte rovdyr, er en slags «hjelp til selvhjelp» for partiet.

Bardu gjennomgår nå det samme som Lierne gjorde på slutten av 1990 tallet. De fleste sauebruk ble nedlagt, eller gikk over til annen drift. INGEN har idag savnet sau fra området. Selv etter nedleggelsene fortsatte lagrene å øke.

Sandra – det er ingen menneskerett å drepe rovdyr i naturen. Men, det er en menneske plikt å verne om egne husdyr, slik at de ikke utsettes for unødvendig fare.

For vi hører jo ALDRI at Senterpartiet tar til ordet for å verne de 90.000 beitedyra som dør, fordi eieren er mer opptatt av andre ting enn å verne egne dyr. Det er enklere å få sympati i media for rovdyrdrept sau, enn å gjøre jobben som god dyreeier. 

Jeg har ALDI hørt fra Sandra Borch, eller fra noen andre fra partiet, at det er på tide å sette krav til beitenæringen for å få ned «normaltap» på 90.000 beitedyr. Neida - skyt rovdyr, er partiets eneste krav.

Sandra Borch har vært med på å fremme saker i Stortinget, der å skyte rovdyr har vært hovedtema. Hver gang har hun blitt nedstemt. Det sier vel ganske mye om at Senterpartiet har et problem.

Sau og lam har ingen særlige bidrag til matauk i Norge. Sau og lam utgjør kun 0,6% av Ola og Karis totale matinntak. Faktisk kunne vi droppet ALL sau og lam…og INGEN ville sultet. Noen ville kun savnet det tre ganger i året.

Slutt å få det til å virke som om sau er med på å gjøre en forskjell. Og slutt å servere løgner til det norske folk.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse