Annonse
I FJOR: Dette skrev Elvestad etter møtet med landbruksminister Sylvi Listhaug i desember 2013: "Hadde et hyggelig møte med landbruksminister Sylvi Listhaug i dag. Som eg sa til ho; vi e enig om målet, men uenig om virkemidlan. Det skal alltid produseres mat i Norge" Nå er tonen ikke like forsonlig etter jordbruksoppgjøret.

Sylvi Listhaug har redusert meg til ingenting

Nå i mai jobber jeg hele døgnet for at befolkningen skal få deilig fårikål til høsten.

Forstår du ikke konsekvensene av det du driver med?

Fy f* så flaut det er å bo i et land som ikke kunne brydd seg mindre om maten sin. Hele verden sulter, men lille, fine, rike, fantastiske, fredsbevarende Norge kan jo bare kjøpe mat fra utlandet. Afrika har sikkert noe de kan avse.

Sylvi Listhaug, dette er så uendelig flaut. Du har redusert meg til ingenting! Jeg jobber fra tidlig morgen til altfor seint på kvelden. Nå i mai jobber jeg hele døgnet for at befolkningen skal få deilig fårikål til høsten. Men det er ikke verdt noe, er det vel? Gården vår, med bare 130 vinterfôra sau, er vel ikke verdt en døyt i det store bildet? Vårt bidrag er vel så forbaska lite at vi like greit kunne lagt ned. NAV har sikkert mer å avse enn du har.

Forstår du Listhaug, at de små bruka, dem som oss, bidrar enormt til det lokale landskapet? Landskapet gror igjen. Overalt! Vi mennesker kommer aldri til å klare å erstatte beitedyr, og skadene naturen er påført ved at beitedyra er nedslakta, kommer vi til å bruke århundrer på å reparere. Forstår du dette? Vet du at det er ditt ansvar nå? Greit nok at jeg bare er et lik som ruller rundt i gjørma på kirkegården du helst skulle brent, først som sist, men forstår du ikke konsekvensene av det du driver med?

Og unnskyld, men Nordlys? VG? Dagbladet? Driter dere i dette? Er liksom deres ansvar å styre debatten om Northug? Noe mer enn en liten kommentar i et debattfelt om at oppgjøret er i gang og at vi bøndene kanskje ikke er «overhappy», det hadde vært fint. Dere som får mest overføringer fra staten for hver arbeidsplass burde fått ut fingeren, gravd litt i møkka og funnet ut at Listhaugs politikk flytter gårdene enda nærmere bynære strøk. Og vi vil måtte importere enda mer soyabasert kraftfor i tillegg til å bruke enda mer antibiotika. Dyrevelferden vil bli enda dårligere, fordi en bonde alene ikke klarer å stelle like godt med 600 sauer, som med 150 sauer.

Jeg får så steike lyst å gå ut på verandaen og rope «kan ikke alle bare spise kake?».

Men selv du Listhaug, ville vel nikket og smilt til det.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse