Annonse
Avtroppende fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen (t.h) hilser på fisker Finn Arne Andersen under et besøk hos Gunnar Klo AS på Myre. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Synd at det gikk sånn med Sivertsen

En person som har glidd ubemerket gjennom livet er ikke egnet.

Det er vanskelig å unngå å kommentere det som har skjedd på nasjonalt nivå den siste tiden. Det gjelder selvsagt dette råkjøret mot den nye fiskeriministeren. At han til slutt valgte å trekke seg er sterkt beklagelig men forståelig. Det ville være umulig å klare å få gjort noe positivt i jobben når alt fokus dreier seg om etterlønn og godtgjørelser.

Det er synd at det gikk slik for jeg tror at folk i næringa hadde tro på at han ville bli en god fiskeriminister. Det ser en på uttalelser fra de som er i næringa og det trenger næringa sårt, for det er mye å ta hensyn til her. Det trekkes fram at enkelte har et stort nettverk og det framstilles som noe negativt.  Det er et kvalitetsstempel! Dersom du er en godt voksen person, har vært ordfører i en av våre større kommuner i flere år, er fra Nord-Norge og mangler nettverk i landsdelen/fiskerinæringen/næringslivet. Da har du ikke gjort noe som helst i lokalsamfunnet og det er en dokumentasjon på at du ikke duger i en slik stilling.

Jeg mener derimot at det er en betingelse at vedkommende som skal gå inn i en slik stilling har satt fotavtrykk etter seg. En person som har glidd ubemerket gjennom livet er ikke egnet.

Jeg må si at noe av det mest positive i saken så langt er uttalelsen fra politikerkollega, arbeiderpartiets Arnold Nilsen, i Nordlys. Han berømmer Sivertsen for det han har stått for i lokalsamfunnet.

Det verste en ser er politiske kollegaer som står der med krokodilletårer og utnytter alle midler for å sverte en politisk motstander. De er ikke oppmerksomme på at det slår tilbake på dem selv, dersom de kommer i posisjon. Deres bidrag i det politiske arbeidet er ofte å klage på det som foreslås av de i posisjon, uten selv å ha forslag til løsninger.

Nå må det sies at det er viktig at noen er opptatt av hvordan penger blir brukt i det offentlige. Offentlige midler må ikke misbrukes! Men her må en ikke benytte metoder som om det gjelder en storforbryter. NRKs Debatten, hvor Fredrik Solvang syntes å ha gjort seg opp en mening, som han bare skulle få bekreftet under «kryssforhøret» var direkte pinlig. Jeg tror ikke at slike personer som Sivertsen bare tenker på å berike seg selv. Jeg tror de har til salt i grøten.

Det er ellers interessant å se på hvordan belønning skjer i en markedsstyrt økonomi. Det er vi (forbrukerne) som bestemmer hva de enkelte skal tjene. Det er markedskraften som er avgjørende her. Tenk på fotballspillere som Ronaldo, Messi, m.fl. De har fra 25 til 33 mill. kroner/mnd. i inntekt. Verdens best betalte idrettsmann i 2017 var bokseren Floyd Mayweather med en årsinntekt på ca. 2,4 milliarder kroner.

Det er derfor rart at de som gjør en innsats når det gjelder verdiskapning i samfunnet blir slått ned på så snart de tjener penger.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse