Annonse
HOTELLDIREKTØR: Øyvind Alapnes er direktør på The Edge.

Det er synd at han har gjort sjakk-OL i Tromsø til en skyteskive i sitt arbeid for å promotere The Edge

Lene Hansen fyrer av en bredside mot The Edge-direktør Øyvind Alapnes

Jeg blir lei meg på vegne av alle de hundrevis av enkeltmennesker og bedrifter som har bidratt og gjort sitt beste for byen vår.

Øyvind Alapnes gjør en viktig jobb for Tromsø og er flink til å promotere sitt eget hotell. Det er synd at han har gjort sjakk-OL i Tromsø til en skyteskive i sitt arbeid for å promotere The Edge.

Tre måneder etter sjakk-OL var ferdig er det ingen tvil om at historien om dette mesterskapet har mange lyse og noen litt mindre lyse sider. Slik er det for de fleste store arrangement. Men også ivrige hotelldirektører med PR-talent og salgssmilet på plass, bør forsøke å nyansere sine fortellinger noe mer om en av de største enkeltarrangement i norsk historie, enn det vi har sett den siste tiden. Et nasjonalt arrangement som et enstemmig Storting og regjering tildelte 82 millioner kroner til for å gjennomføre. Penger som hotellnæringen i byen har nytt svært godt ut av. 

Det er kjent stoff i media at sjakk-OL har hatt økonomiske utfordringer. Styreleder og daglig leder har redegjort for bakgrunnen og fått utarbeidet en avtale som innebærer at alle får 90 prosent av det de har utestående. Det gjelder også The Edge. Fra hotellnæringen har vi jo også hørt om en helt fantastisk sommer med rekordhøyt hotellbelegg og høye inntekter.

Jeg forstår veldig godt at de som ikke får 100 prosent, men 90 prosent av sitt utestående, ikke er tilfreds. Men det er også trist at det males et bilde av sjakk-OL og Tromsøs leveranse som i beste fall er unyansert. Jeg blir lei meg på vegne av alle de hundrevis av enkeltmennesker og bedrifter som har bidratt og gjort sitt beste for byen vår. Har du glemt, Alapnes: 

- At Sjakk-OL i Tromsø ble betegnet som et av tidenes 3 beste arrangement i sjakk-OL historien? 

- At hele Norge fulgte åpningsseremonien som viste fram Tromsø og Nord-Norge på en måte som skapte ekstremt stor stolthet og fantastiske bilder?

- At hele Norge fulgte Tromsø og sjakk-OL minutt for minutt direkte på riksdekkende TV i 14 dager?

- At hundrevis av frivillige hver dag, gratis, viste en dugnadsånd dette samfunnet kunne trenge mer av?

- At folk i byen åpnet husene sine fordi hotellkapasiteten var sprengt?

- At de aller, aller fleste som besøkte Tromsø uttrykte stor takknemlighet og tilfredshet og helt sikkert forteller sine historier hjemme i de 187 landene de dro tilbake til?

- At Tromsø fikk besøk av en statsminister, en partileder for Norges største parti, to statsråder og mange, mange andre som formidlet viktige historier om Tromsø og Nord-Norge?

- At ditt hotell ble et slags samlingssted for hundrevis av mennesker hver dag?

- At NOSO produserte “Chess in Concert” for to fulle Skarphaller - et stykke i verdensklasse? 

Jeg er ikke glad for at taxi-sjåførene i Tromsø fikk mindre kjøring enn vi kunne håpe. Og jeg skulle ønske sjakkspillerne hadde kapasitet til å gå mer på kafè enn de gjorde etter åtte timer i dyp konsentrasjon. Jeg er heller ikke glad for at arrangementet gikk i økonomisk ubalanse.

Jeg ser at du og Choice-kjeden nå har fått stor tro på brigde-EM og vil sponse dette. Det er bra. Jeg håper også at bridge-EM blir en suksess. Men jeg tror du gjør deg selv og reiselivsnæringen i Nord-Norge en bjørnetjeneste ved å rakke ned på det som mange oppfatter som et vellykket arrangement som Tromsø tok ansvar for, på vegne av Norge. Å nedsable sjakk-OL gjør ikke verken Tromsø eller The Edge større. Der man gjør sitt ytterste for å rive ned andres omdømme, gjør man fort også noe med sitt eget. 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse