Annonse

Takk for den, FrP

Det beste av alt: Partiet valgte å avgjøre saken allerede i landsmøtesalen.

Det beste av alt: Partiet valgte å avgjøre saken allerede i landsmøtesalen.

Fremskrittspartiet har gjort landet en tjeneste. Et stort flertall på partiets landsmøte gikk i går mot å stille statsgaranti til et OL i Oslo i 2022. Kun 72 delegater stemte for en garanti. Dermed fikk fylkespartiene i Sogn og Fjordane og Troms et krystallklart resultat på sine resolusjonsforslag om OL-saken. Det beste av alt: Partiet valgte å avgjøre saken allerede i landsmøtesalen. Et mindretall anbefalte å vente med behandlingen til detaljene i søknaden om statsgaranti var klare og nøye gjennomgått. Dette ville åpnet for forhandlinger og hestehandel. Partileder Siv Jensen har i tillegg presisert at vedtaket om nei til OL ikke er «forhandlingsbart».

Kan det likevel bli ja til en statsgaranti for OL i Stortinget? Per Sandberg tilhørte mindretallet i redaksjonskomiteen som ønsket å utsette OL-vedtaket og la stortingsgruppen avgjøre spørsmålet på et senere tidspunkt. Han advarer mot å tro at vedtaket innebærer spikeren i kista for OL-prosjektet. Ifølge Sandberg står Høyre fritt til å søke støtte hos andre partier for å sørge for et flertall i Stortinget. «Jeg har vært med på mange prosesser før. Her er det så mye økonomi, maktstrukturer, organisasjoner og prosesser som er interessert i et ja,» uttalte Sandberg til VG.
Arbeiderpartiet krever at regjeringen raskt gir et offisielt signal på om de kommer til å fremme OL-spørsmålet. Idretten og Oslo kommune kan ikke gå rundt i et halvt år til og lure på om Regjeringen i det hele tatt kommer til å fremme OL-spørsmålet for Stortinget, uttalte partiets idrettspolitisk talsperson Rigmor Aasrud.

Man skal aldri si aldri, men er det trolig at en statsminister fra Bergen nå vil fremme OL-saken med liv og lyst etter at regjeringspartneren er bundet opp? Hva slags signal sender hun i tilfelle til sine velgere på Vestlandet, og i andre regioner, der OL-skepsisen er stor? Velgerne der er neppe interessert i at Erna Solberg skal slåss for at enda flere byggekraner skal reise seg over horisonten i hovedstadsområdet. Et OL i Norge i 2022 er rett og slett ikke fornuftig bruk av statens penger. Det er folk flest helt enig i.

 

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse