Annonse
NATO-landet Norge skiller seg fra de fleste andre NATO-landene ved at vi er grenseland til Russland, og det krever en selvstendig og balansert norsk politikk. Foto: Christina Gjertsen, Forsvaret

Takk for svar, men...

Den innsikten hadde Høyre-topper som Hambro og Lyng under den kalde krigen, men den mangler i dagens Høyre.

I Nordlys 9. august svarer stortingsrepresentant Hårek Elvenes (H, Akershus) på mitt Nordlys-innlegg fra 3. august.

I mitt innlegg refererte jeg til kritikk fra mer kunnskapsrike forsvarsdebattanter enn meg selv, innlegg som Høyre ikke hadde svart på. Det synes jeg partiet som har forsvarsministeren bør gjøre. Derfor setter jeg pris på svaret fra Elvenes. Og jeg godtar mye av det Elvenes sier om at Høyre har rettet opp en del mangler i forsvaret. Likevel er det i alle fall tre forhold Hårek Elvenes tar altfor lettvint på i sitt innlegg.

Det første er fjerningen av hærens helikoptre fra Bardufoss. Se for eksempel et intervju på nettstedet aldrimer.no med pensjonert generalløytnant og (fortsatt) Høyre-mann Dagfinn Danielsen (80) som tror Høyre har undervurdert kraften i forsvarssaken, og at dette kan bli en hovedårsak til at partiet taper valget.

Det andre Hårek Elvenes farer lett forbi er kritikken av F-35-kjøpet, både valg av fly og antall fly. Og det tredje er som alltid Norges forhold til USA. NATO-landet Norge skiller seg fra de fleste andre NATO-landene ved at vi er grenseland til Russland, og det krever en selvstendig og balansert norsk politikk.

Den innsikten hadde Høyre-topper som Hambro og Lyng under den kalde krigen, men den mangler i dagens Høyre.

 

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse