Annonse

Tigre ingen adgang

I 2015 blir tigre heldigvis forbudt i Norge. De er ikke i stand til å betale de bøter de blir skyldige når de markerer territorium.

Av naturlige årsaker er den ikke arbeidsfør, ganske uhygienisk, den bråker og den kan i verste fall spise opp handa du hvis du strekker den ut.

Regjeringen og ett flertall på stortinget har altså innført et tigerforbud på landsbasis fra 2015. Jeg har aldri tenkt over at tigre i Norge var et utbredt problem, men nå har jeg tenkt meg om, det virker da fornuftig. Tigre er jo tross alt livsfarlig. Dette dyret kan vi selvfølgelig ikke ha på frifot. Jeg har prøvd å sette meg litt inn i situasjonen.

For det første. Tigre hører jo ikke hjemme i Norge, gjør de vel? Jeg kan ikke så mye om tigre fra før, men av Wikipedia å lese så hører de egentlig hjemme i østlige og sørlige deler av Asia. Det er langt unna! Har aldri vært der selv. Wikipedia kunne faktisk også fortelle meg at tigre er territoriale dyr. De skifter skjelden territorium, de forsvarer det mot inntrengere, og dessuten tisser de omkring det for å markere det som sitt. Æsj! Tenk så usivilisert. Jeg skjønner godt at regjeringen har tatt affære.

For det andre finnes det omtrent 250 tigre igjen i verden og de er, i tillegg, svært utryddningstruede, men alvorlig talt her må man faktisk prioritere. I Oslo har tigerproblemet blitt så utbredt at byen har fått kallenavnet ‘Tigerstaden’. Snakk om, hva? Ikke rart at de oppe på ‘Løvebakken’ tok ansvar og sørget for at tigrene måtte bort. Vi skjønner jo at tigre og løver ikke går overens, det sier seg nesten selv. Tigrene er kanskje på toppen av næringskjeden som verdens største kattedyr, men vi kan ikke ha TO store kattedyr vandrende omkring, her. Dessuten er det jo åpenbart at siden tigrene er så få, så burde de være sammen. Bare ikke her.

Fra 2015 blir det altså forbudt å være tiger på frifot i dette landet. Tigre hører nå hjemme bak lås og slå hvis de kommer innefor kongerikets grenser. En god løsning. Mitt tredje poeng er nemlig at en tiger på frifot kan gjøre enormt med skade. Av naturlige årsaker er den ikke arbeidsfør, ganske uhygienisk, den bråker og den kan i verste fall spise opp handa du hvis du strekker den ut. I et sivilisert land som Norge kan vi da virkelig ikke ha et slikt dyr vandrende rundt. Det representerer en risiko vi ikke kan ta høyde for. Uansett hvor mye en tiger skulle forsøke så vil den aldri bli et menneske. Sorry!

Slik flere talsmenn for innføring av et tigerforbud har påpekt underveis i debatten, er folk som ikke forstår at vi trenger dette forbudet naive. De naive har eksempelvis ikke forstått hvor trakassert de faktisk kan bli, eller at tigrene ikke er i stand til å betale de bøter de blir skyldige når de markerer territorium. På myndig og ansvarlig vis erklærer de derfor at tigertrusselen skal til livs slik at vi nordmenn igjen kan bevege oss trygt, i for eksempel bybildet.

Personlig føler jeg meg særs betrygget av handlekraften som utvises fra myndighetshold, det kan jeg knapt få understreket nok. Ikke bare beskytter de meg mot en trussel jeg ikke var spesielt obs på, de forhindrer også det som potensielt kunne blitt helt dyriske tilstander. En stats fremste oppgave er tross alt å beskytte sine innbyggere mot ytre trusler, særdeles de som er en trussel mot rikets sikkerhet.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse