Annonse
Hva ledige avissider skal fylles med av stoff, blir spennende å se. Redaksjonenes sportsjournalister går i alle fall ei usikker framtid i møte, skriver Hallvard Birkeland etter Tromsø ILs nedrykk fra Eliteserien. (Foto: Torgrim Rath Olsen)

TILlitskrise?

Det eneste lyspunktet for klubben er at de har en bunnsolid økonomi. Det har Mohn sørget for med sine 120 millioner kroner, samt Sparebankens støtte på 4 millioner kroner pr. år.

Krise! Katastrofe! Mareritt! Skandale! Helt utrolig jævlig! Neida, det mangler ikke på analyser, krigstyper og utropstegn når T.I.L-fansen og media skal beskrive følgene av at T.I.L i helga rykket ned en divisjon.

Og ikke bare rykker de ned, men ifølge media må laget neste sesong møte middelmådigheter, som har slike rare navn som Åsane og Øygarden.

I media og kommentarfeltene blir vi fortalt at dette betyr krise, ikke bare for klubben, men for HELE Tromsø by. Ja, det følgende året kommer Tromsø til å miste en viktig del av sin identitet. Tenke seg til at store, viktige T.I.L neste sesong må nedverdige seg til å spille mot latterlige lag som de ikke en gang vet hvor kommer fra. Det hele er rett og slett ikke til å holde ut. (Hørte jeg et snev av elitens arroganse, for ikke å si eliteseriens arroganse?) Det går forresten allerede rykter om at gjestende lag til neste år må klare seg uten garderobe på Alfheim.

Ifølge lokal media, og lagets mest trofaste supportere, (ca.200 stykker?) kommer Tromsø til neste år å oppleve krise på krise, mareritt og nedgangstider. Tromsø kommer rett og slett aldri til å bli seg selv igjen etter denne gruoppvekkende hendelsen. Samtlige av byens 75 000 innbyggere kommer til å gå inn i en kollektiv depresjon, der det meste av utvikling vil stoppe opp. Flere tusen kommer til å flytte fra byen, fødselstallene kommer til å synke dramatisk, næringslivet kommer til å stoppe alle investeringer, skoler legges ned, helsevesenet kollapser og byens uteliv går konkurs. Skal ordene krise og katastrofe gis et innhold, og en berettigelse, så kan man ikke tolke utviklingen på noen annen måte enn dette. Vi ser jo alle hvordan byer som Hammerfest, Kirkenes, Narvik, Arendal, Moss, Halden, Fredrikstad og Mo lenge har befunnet seg i historiens mørke, siden de ikke har et fotballag i eliteserien.

Det eneste lyspunktet for klubben er at de har en bunnsolid økonomi. Det har Mohn sørget for med sine 120 millioner kroner, samt Sparebankens støtte på 4 millioner kroner pr. år.

Det eneste lyspunktet for oss som trassig kommer til å bli igjen her på holmen, er at våre to aviser neppe kommer til å nevne T.I. L med et eneste ord til neste år, siden det er så innmari flaut å ta ord som Ull/Kisa og Jerv i sin munn/penn. (Og vi som trodde at jerv var et rovdyr).

Hva ledige avissider skal fylles med av stoff, blir spennende å se. Redaksjonenes sportsjournalister går i alle fall ei usikker framtid i møte.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse