Annonse
HØYTIDELIG OVERTAKELSE: Avtroppende ordfører Kristin Røymo overrakte ordførerkjedet til Gunnar Wilhelmsen. - Jeg er spent, nervøs, ydmyk og gira, sa Wilhelmsen i sin tale. Foto: Øystein Barth-Heyerdahl

Byguten Gunnar i ordførerstolen

Han har sagt at han skal få orden på kommuneøkonomien. Men hvordan i all verden skal Gunnar Wilhelmsen klare det?

Så utfordringene for det nye regimet, med Wilhelmsen i førersetet, står i like lang kø som trafikantene i Giæverbukta i rushtiden.

- Spent, nervøs, ydmyk, men gira! Slik karakteriserte han følelsene, da han fikk ordførerkjedet og klubba, Gunnar Wilhelmsen. Og et ekstra gir kan han nok trenge, når han skal gyve løs på sjefsjobben i Nord-Norges største by. Wilhelmsen har tidligere sagt at han som forretningsdrivende selvsagt er opptatt av økonomi, og at målsettingen hans er å få orden på kommuneøkonomien.

- De siste 10-15 årene har Tromsø vært på en blindvei, sa Wilhelmsen i august. Samtidig kom han med følgende garanti: klarer jeg ikke dette, vil jeg ikke gjenvelges!

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse