Annonse
IKKE FORNØYD: De må busses til Grønnåsen når de blir ungdomsskoleelever, fordi Sommerlyst ikke har plass til dem. Det er Runa Linnea, Olivia og Lina Andrea ikke fornøyd med, forteller de til skolefaglig leder Trine Johansen. Foto: Eskil Mehren

De minste i Tromsø blir kasteballer!

Hvordan er det mulig å si ja til masse nye boliger, og samtidig nei til nye skoler for de minste i Tromsø?

Ville du sendt seksåringen din ut på en 2 kilometer lang skolevei, med mye biltrafikk og stedvis uten fortau?

Ville du sendt seksåringen din ut på en 2 kilometer lang skolevei, med mye biltrafikk og stedvis uten fortau? Vinterstid, med glatt veibane og svære brøytekanter?

Det kan en del foreldre på Tromsøya bli nødt til, dersom smårollingen deres blir plassert på en skole langt unna hjemmet, framfor å få gå på den som ligger nærmest. Løsningen sier seg imidlertid selv: de foreldrene som kan, vil da kjøre ungene til skolen. Men hvordan rimer det med kommunens store ambisjoner om å få ned biltrafikken?

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse