Annonse
Hvorfor i all verden skal Troms fylke påta seg å gjennomføre et prosjekt som ikke kommunalministeren har vært i stand til å gjennomføre og som utvilsomt har bred folkelig motstand, ikke bare i Finnmark, men også i Troms! skriver Steinar Sæterdal. På bildet fylkesrådsleder Willy Ørnebakk. Foto: Inger Præsteng Thuen

Troms fylkeskommune bør tenke nøye igjennom hva de er i ferd med å begi seg inn på!

Det å administrere tvang på vegne av sentralmakten er neppe det mest tillitsvekkende en kan gjøre i en landsdel som virkelig trenger å bygge tillit for å oppnå styrke i nasjonal sammenheng.

Når Monica Mæland uttrykker i beste sendetid på TV at hun er glad for at Troms tar ansvar, så er det en i beste fall en merkverdighet, og det av flere grunner.

Om Troms faktisk gjør det, vil det ytterligere bidra til det mange har forfektet lenge; «Troms(ø) er en forvokst gjøkunge som grabber til seg makt og institusjoner uten magemål på bekostning av resten av Nord-Norge». Jeg tror ikke det er slik, men om Troms faktisk velger å innta den rollen kommunalministeren ønsker de skal innta, så blir resultatet akkurat det, en forsterkning av det inntrykket mange har av Tromsø allerede.

Om Troms faktisk påtar seg en slik rolle vil det kunne få alvorlige konsekvenser for tilliten på tvers i landsdelen. Det å administrere tvang på vegne av sentralmakten er neppe det mest tillitsvekkende en kan gjøre i en landsdel som virkelig trenger å bygge tillit for å oppnå styrke i nasjonal sammenheng. Da tenker jeg ikke bare i forholdet mellom Troms og Finnmark, men også i forhold til Nordland.

Om Troms faktisk gjennomfører kommunalministeren sitt «prosjekt» så overtar de også ansvaret for et prosjekt igangsatt av dagens regjering, hvis konklusjoner hva angår oppdelingen av Nord-Norge skjedde blant noen få i et lukket rom.

Hvorfor i all verden skal Troms fylke påta seg å gjennomføre et prosjekt som ikke kommunalministeren har vært i stand til å gjennomføre og som utvilsomt har bred folkelig motstand, ikke bare i Finnmark, men også i Troms! Burde ikke kommunalministeren selv forankret prosjekt i nord og funnet løsninger på den situasjonen de har satt seg selv?

Kanskje Troms fylkeskommune bør bruke noen uker til å tenke seg nøye igjennom hva de er i ferd med å begi seg inn på.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse