Annonse

Tromsbenken som svikere, Jan Skogheim?

Jeg synes i anstendighetens navn at det er galt å kalle dem svikere. Det er prosessene i partiene og i fraksjonsmøtene som synes å ha gått galt...

Jan Skogheim kaller stortingsrepresentantene fra Troms i det uforståelige og kunnskapsløse forsvarsforliket mellom H, Frp og Ap for svikere.  Et ord som nasjonalt og internasjonalt er synonymt med Quislinger. Innlegget hans bærer også preg av valgkamp for Cecilie Myrseth Ap og Sandra Borch Sp.

Ingen og jeg gjentar ingen av representantene fra H, Frp eller Ap hverken sentralt eller regionalt kan påberope seg å ha vunnet noen politisk seier ved behandlingen av LTP. Til det er tapene for store både militærfaglig, kostnadsmessig og for en utvikling av regionen. Hvis ikke H, Frp og Ap ser en reetablering av Evenes på bekostning av Andøya som en regional seier? Her stemte Krf, Sp, V, SV, MDG og en representant fra Frp for en videreføring av Andøya med MPA

Hovedbasen og 139. Luftving for helikopter på Bardufoss legges ned og funksjonene overføres til Rygge. En hovedbase består av operativ-, teknisk-, logistisk og administrativledelse og flytimeproduksjon, som er en betydelig bakkeorganisasjon for to eller flere skvadroner som kan deployere og embarkere nasjonalt og internasjonalt. Bardufoss flystasjon var hovedbase for 4 helikopterskvadroner og Luftforsvarets flyskole. At 339 skv og 334 skv skulle forbli på Bardufoss var det kun Sp, V og MDG som stemte for. 

En flytting av Luftforsvarets programmeringssenter til Sørreisa istedenfor Rygge var det bare Sp og V som stemte for. Et senter som er nødvendig for å vedlikeholde CRC/ARS Sørreisa sine systemer for produksjon av et «real time» luftbilde hvor alle fly er gitt kjenning, luftromskontroll med tilgjengelige stridsmidler og varsling om flyangrep til Hæren og Sivilforsvaret. Et senter som hører hjemme på Sørreisa lokaliseres til Rygge.

Jan Skogheim, jeg forstår din frustrasjon over Tromspolitikerne men jeg synes i anstendighetens navn at det er galt å kalle dem svikere. Det er prosessene i partiene og i fraksjonsmøtene som synes å ha gått galt - og i så måte har ikke Cecilie Myrseth oppnådd noen bemerkelsesverdige resultater og om det er Sandra Borch som har oppnådd resultatene i Sp, som til dels er sammenfallende med V sine valg er usikkert. Stortingspolitikere fra H, Frp og Ap bør nå stå frem å forklare sin stemmegiving og valg utfra behandlingen i fraksjonsmøtene.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse