Annonse
Eierne av Fjellheisen har investert ca. 75 millioner kroner i en ny og moderne fjellheis. Som takk for det har media nærmest kjørt en stafett i å finne ting å fokusere negativt på, mener Bodil Ridderseth Larsen. Her viser Guttorm Jakobsen fram ny-gondolene. Foto: Torgrim Rath Olsen

Tromsø - en by for hva og hvem?

Framsnakk Tromsø, ikke fokuser på det negative, oppfordrer Bodil Ridderseth Larsen. Hva mener du?

Vi kan rette på dette med å ta en stor gruppeklem der vi enes om hva som skal til for at vi blir Perlen i Hålogaland, verdens beste by å bo i.

Tromsø er en by som har det meste.  På godt og vondt.  Dessverre kan det se ut som om vi er mest opptatt av å fokusere på det som er negativt – og la det positive forbli en stille tanke som rusler forbi uten noe særlig omtanke.   Så hvorfor er vi så opptatt av å prate byen ned – i stedet for opp?

 

Vi politikere er ofte opptatt av å trekke frem alt som ikke fungerer – og som underforstått kommer av andre partiers manglende forståelse og kompetanse av hva som er rett.  Og det slår alle veier.  Blå skylder på de røde – og de røde på blå.  Tenk for et gjennomslag og kraft det ville ha vært, hvis vi kunne enes om hva som er best for byen.  Uansett politisk farge. 

 

Negativ omtale i aviser og sosiale medier

Byens befolkning er ikke uten skyld i å prate byen ned.  Nå legger politikere ofte ordene i munnen på befolkningen med å gi dem daglige innsyn i ting som kan klages på.  Men klaging blir ofte en smittsom øvelse  for oss Tromsøværinger, som kun har en effekt, gir byen – og oss selv dårlig  omdømme og liten resultatorientert fremgang. Facebook og Twitter er ofte startblokkene for slike negative omtaler.

 

Byråkrater bidrar også

Eksempel; eiere av Fjellheisen har investert ca. kr 75 000 000 i å gi TROMSØ en ny og moderne Fjellheis.  Av denne investeringen er ca. kr 20 000 000 tatt rett ut av eieres lommer. Som takk for denne ”gaven” til byen,  så har media nesten kjørt en stafett i å finne ting å fokusere negativt på.  Det kan nevnes kostnadssprekk og handicaputfordringer. I tillegg har det vært klager på rot og byggesøppel rundt heisen, og at dette ikke har vært ryddet opp. Når de nå skal rydde opp så får de nye klager på at anleggsmaskinen som benyttes er for stor.  Det nevnes til og med politianmeldelse i sakens anledning.

 

I tillegg står Per Hareide frem og blåser liv i kommunens tanker om å bygge en heis fra sentrum og opp til fjells.  Sånn cirka der dagens Fjellheis står.  Det må være en kraftig smekk for eiere av Fjellheisen, og et klart varsku til investorer/utbyggere om ikke å investere penger i Tromsø - for Kommunen kan ha tanker om å bruke dine og mine penger i å bli konkurrent for næringslivet i byen.

 

Rette personer i posisjon og opposisjon

La positiv omtale bli et felles mål for oss innbyggere og byens politikere – med de virkemidler som vi kan enes om, for å nå målet.  Med ”rette personer på rette plasser” i posisjon og opposisjon vil vi kunne få til gode løsninger.  Slik vil vi kunne synliggjøre et fellesskap og ledelse som vil smitte ned i alle kriker og kroker i vår kjære by.  Resultatet kan bli at vi drar lasset i fellesskap, mot et felles mål. Det er en slik pragmatisk tilnærming som bør prege partienes arbeide med valgprogrammer og nominasjon på veien mot et løsningsorientert samarbeide i Tromsø-politikken.

 

“Gruppeklem” for ”Perlen i Hålogaland”

Slik kan man trekke frem utallige eksempler på tilfeller som gjør at byen vår ikke fremstår som den perle den egentlig burde være.  Vi kan rette på dette med å ta en stor “gruppeklem”der vi enes om hva som skal til for at vi blir ”Perlen i Hålogaland” - verdens beste by å bo, leve, trives og utvikle oss i.  Det krever bare at vi begynner å snakke  positivt om byen og hverandre.  For du og jeg vet at byen og vi, ikke blir bedre enn det vi generøst lar andre – og byen, få lov til å bli. Så la oss enes om at vi lar TROMSØ bli så god som den fortjener å være, med din og min støtte og support:  PERLEN I HÅLOGALAND!

 
 
 
   
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse