Annonse
TROMSØ-TURISTER: Tulio Pignaton, Laura Beveridge og Lukas Becker er blant de mange vinterturistene som denne uka har tatt turen til Tromsø. Foto: Emi Kjeldsberg/Nordlys

Tromsø er en turist-suksess

Tromsø kan gratulere seg selv med å ha skapt et solid fundament for suksess innenfor reiseliv.

Chris Hudson, sjef i Visit Tromsø ,sier til Nordlys at byen allerede har en 22 prosents økning på salgene i 2017, sammenliknet med året før. Det indikerer enda et år med økende tilstrømming av turister til Tromsø.

Tromsø har med sine naturgitte fortrinn blitt en magnet for turister fra hele verden. Dette kan alle som bor i byen med selvsyn observere, ettersom de mange gjestene har blitt svært synlige i bybildet.

Om vinteren er det særlig nordlyset som trekker. Et stadig større antall reportasjer i internasjonale aviser og tidsskrifter vitner om at Tromsø i løpet av få år har erobret posisjonen som en av verdens ledende destinasjoner for nordlysturisme.

Det er ingen tvil om at mange aktører i Tromsø selv har gjort en felles og målrettet jobb for å markedsføre byen og skape suksessen. Og nå går jungeltelegrafen ute i verden, ikke minst i det voksende asiatiske markedet. Turister som Nordlys har snakket med trekker fram bilder på sosiale medier som en viktig årsak til at de legger turen nordover.

For Tromsø ligger nå alt til rette for at veksten kan fortsette. Dette handler ikke minst om at Tromsø er en naturlig destinasjon for direkteruter til Asia. Tromsø-Tokyo er det mest interessante, og Norwegian har konkrete planer. Her forventer vi at Samferdselsdepartementet intensiverer forhandlingene med Russland.

For i dag sørger en mer enn 60 år gammel avtale at kun SAS får fly over den såkalte Sibir-korridoren. Her må norske myndigheter gjøre alt de kan, av hensyn til både verdiskapning og nye arbeidsplasser i reiselivsnæringen i Nord-Norge.

Både Norwegians Dreamliner og de nye Airbus-flyene som selskapet tar i bruk fra 2019, vil kunne operere fra Tromsø. I tillegg er det åpenbart at opprustingen av flyplassen, med ny terminal og forlenget rullebane må fremskyndes og intensiveres. Det trengs et enda sterkere fokus på dette fra dagens politiske ledelse i Tromsø.

Reiselivssjefen i byen har rett i at Tromsø allerede er en attraktiv by med kultur, unike opplevelser, gode barer og restauranter. Byen har en god infrastruktur, som kan forbedres ytterligere for å videreutvikle en reisedestinasjon i verdensklasse.

Men her gjelder det å ikke hvile på laurbærene. For å opprettholde den posisjonen Tromsø har fått, trengs det hardt og kontinuerlig arbeid. I mellomtiden kan mange i Tromsø gratulere seg selv med å ha skapet et solid fundament for en av landets store suksesser innenfor reiseliv. 

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse