Annonse
Kan vi se for oss en gamleby som ikke bare viser fram Tromsøs historie, men lar oss vandre i historien, en gamleby som er restaurert og stelt, trivelig og innbydende? Et godt sted å se til i så måte, er bydelen Bakklandet (innfelt) i Trondheim. Med mange kjente og dyktige tromsøfjes i styret, tegner det godt for noe lignende i ishavsbyen, skriver Tone Angell Jensen. Foto: Stiftelsen Tromsø gamleby / Trondheim kommune

Tromsø Gamleby – selve juvelen i sentrum

Gamlebyen i Tromsø har potensial til å løfte sentrum og gjøre bykjernen skikkelig attraktiv.

Men i dag er deler av området et sørgelig syn, hvor mange bygninger, gamle skjønnheter som virkelig hadde fortjent en bedre skjebne, råtner på rot.

Er historie og kulturarv det som skal føre Tromsø sentrum ut av bakevja?  

Det handler om gamlebyen i Tromsø. Området rundt Skansen, der hvor byen ble til. Kan vi se for oss en gamleby som ikke bare viser fram Tromsøs historie, men lar innbyggere og besøkende vandre i historien, en gamleby som er restaurert og stelt, trivelig og innbydende?

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse