Annonse
TROMSØ TIL TOPPS: Dette er blant annet det turistene strømmer til Tromsø for å se. Foto: Yngve Olsen/Nordlys

Tromsø i mesterligaen

Tromsøs status som internasjonal destinasjon har fått et nytt løft.

Tromsø har tatt steget opp i reiselivets mesterliga etter at Tripadvisor løfter frem Tromsø som en av verdens beste destinasjoner.

Verdens største reisenettsted har nettopp kåret Tromsø til verdens tredje beste reisemål for opplevelser. Ingen byer i Europa kommer bedre ut.

Med tanke på Tripadvisors globale utbredelse, er det med å underbygge Tromsø som en av de aller fremste merkevarene for norsk reiseliv i internasjonal sammenheng. Tripadvisor er en kanal mange bruker aktivt når de skal finne sitt neste reisemål.

Fjordene rundt Tromsø og ikke minst nordlyset trekkes fram som de aller beste opplevelsene i Ishavsbyen. Det viser nok en gang at Tromsø har tatt solid eierskap til nordlys-turisme, ikke bare i Norge, men i Skandinavia.

En kåring som den Tripadvisor har gjennomført, både bør og skal gjøre tromsøværingene stolte. De storslåtte omgivelsene i og rundt byen gjør et meget sterkt inntrykk på besøkende fra hele verden.

Så er spørsmålet hva som bør skje fremover. Først og fremst bør landsdelen utvikle en tydeligere strategi rundt Lofoten og Tromsø som navene i nordnorsk reiseliv.

Vi tror det må være mulig å bygge enda sterkere samhandling, der de ulike destinasjonene i denne aksen kan trekke veksler på hverandre.

Så må man naturligvis velge hvilke turister man vil ha. Cruisturismen gir små inntekter, men ofte store og negative miljøavtrykk. Det er nødvendig med et stort volum. Men det man bør satse på er reisende som betaler godt for eksklusive opplevelser, og bruker hotellene og reiselivsanleggene våre. Det gir også størst ringvirkninger for lokalt næringsliv.

For Tromsøs vedkommende må kommunen snarest ta inn over seg at Tromsø har tatt steget opp i toppdivisjonen for turisme. Dette er er ikke noe som kommer til å skje, det er et faktum allerede. Da må det tenkes helhetlig og strategisk, og ikke tilfeldig. Det handler både om infrastruktur og om bruk av fellesarealer.

Det bør for eksempel ikke være slik at alt det fellesskapet i Tromsø har bygd opp ved hjelp av offentlige midler, skal kunne disponeres vederlagsfritt av turistindustrien.

Sist men ikke minst aktualiseres nå arbeidet med å utbedre og forlenge rullebanen på flyplassen i Tromsø. Det er ikke en lokal sak, men i høyeste grad et nasjonalt anliggende.

 

 

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse