Annonse
Å skyte ned ethvert initiativ som kommer fra privat hold, bidrar ikke til å gjøre byen livskraftig og attraktiv. Tromsø trenger næringsutvikling. Arctic Center er et viktig bidrag i så måte. Illustrasjon: Arctic Center

Tromsø trenger Arctic Center

De stadige, og fullstendig meningsløse politiske omkampene er dessverre blitt Tromsøs ulykke. Og nå er det Arctic Center som skal “skytes ned”.

Rødt, SV og MDG går i bresjen for å hindre at private investerer enorme summer i et alpinanlegg som vil være til stor glede for byens innbyggere.

Reiselivet er etter hvert blitt en stor næring i Tromsø. Ikke minst vinterstid er byen godt besøkt av turister fra hele verden. Nordlyssafari er på få år blitt et begrep, og den magiske vinterhimmelen her nord har bidratt til mange nye bedrifter og arbeidsplasser.

Det er viktig for kommunen at vinterturismen videreutvikles med nye produkter. Arctic Center i Håkøybotn er et betydelig tilskudd i denne sammenheng. Med dette senteret får reiselivsnæringa flere bein å stå på.

I snart førti år har et nytt alpinsenter i Tromsø vært diskutert. Like lenge har Jarle Lauritsen vært primus motor for prosjektet. Nå er planene for senteret klare, men noen driver fortsatt omkamp for å stoppe det.

De stadige, og fullstendig meningsløse politiske omkampene er dessverre blitt Tromsøs ulykke. De har ikke ført til stort annet enn stagnasjon. Eksemplene på slike utmattende runder er mange. De har resultert i utsettelser av ny og nødvendig infrastruktur, blokkert for fornyelse og utvikling, og har aldri gjort byen til et bedre sted å bo.

I andre kommuner danner man tverrpolitiske allianser for å dra i land store prosjekt som gir inntekter og arbeidsplasser. I Tromsø opplever vi sjelden det. I stedet kan det virke som om mindre partier på ytterfløyene nærmest har spesialisert seg på omkamp og trenering.

Og nå er det Arctic Center det gjelder. Rødt, SV og MDG går i bresjen for å hindre at private investerer enorme summer i et alpinanlegg som vil være til stor glede for byens innbyggere. Det er neppe noen tvil om at bakkene her vil være fylt av små og store tromsøværinger gjennom hele vinteren. Internasjonale alpinkonkurranser er det også mulig å arrangere. Og for vinterturismen vil dette være en kolossal oppside.

Utbygginger i en by som er i sterk vekst må nødvendigvis føre til en del naturinngrep. I dette tilfellet er det verken risikabelt eller katastrofalt, slik motstanderne gir inntrykk av. Problemene utbyggingen medfører, blant annet i forhold til reindriften, må kunne løses.

Å skyte ned ethvert initiativ som kommer fra privat hold, bidrar ikke til å gjøre byen livskraftig og attraktiv. Tromsø trenger næringsutvikling. Arctic Center er et viktig bidrag i så måte.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse