Annonse
DET STARTET I 2011: Øyvind Hilmarsen (t.v.) og Jens Johan Hjort fra Høyre satt i hvert sitt badekar og lovte nytt badeland om de kom til makten i 2011. Badeland blir det i Tromsø - men resultatet er massive overskridelser og forventede underskudd. Foto: (Leif-Morten Olaussen/Nordlys)

En stor skandale som svekker tilliten til Tromsøs politikere

Tromsøbadet viser at politikerne i byen både mistet hodet - og evnen til å prioritere det viktigste først.

Tromsøbadet er en lang kjede av dårlige avgjørelser. Feil beliggenhet (hvis man bygger badeland, bør man gjøre det i sentrum og ikke i lysløypa), formidable overskridelser og elendig prosjektstyring (sluttregningen har allerede passert en milliard kroner og er ventet å stige ytterligere). Og sist, men ikke minst; forventede driftsunderskudd. Saken kan ikke stanses, og fadesen er irreversibel.

Nå kan vi nemlig lese at Tromsøbadet allerede innen utgangen av dette året vil ha tømt et disposisjonsfond på 15 millioner kroner. Tromsøbadet ser deretter ut til å gå med minst 12 millioner kroner i årlige driftsunderskudd.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse