Annonse

Tromsøbadet i omkampenes by

Nye omkamper er det siste Tromsø trenger nå, mener Tromsø idrettsråd.

Det å kunne samle mange aktiviteter i en slik idrettspark er anbefalt av Norges Idrettsforbund. Nettopp fordi dette gir mulighet for allsidig aktivitet og muligheter for kompetanseutveksling.

Tromsø Idrettsråd registrerer at det for tiden foregår mange diskusjoner og kampanjer på sosiale medier og i avisene vedr. Tromsøbadet. Dette går både på plassering av Tromsøbadet, kostnader og bevaring av Alfheim som svømmeanlegg.

Det er grunn til å minne om at Tromsøbadet også er et idrettsanlegg. Idretten er Tromsøs største samfunnsgruppe med 26 000 medlemsskap. En av grunnene til å plassere Tromsøbadet på Templarheimen er nettopp samspillet med øvrige idrettsaktiviteter i området som bl.a. turnhall, klatrehall, ny flerbrukshall, ny skistadion, eksisterende Tromsøhall, Fløyahallen, Ishallen, Tennishallen, og ikke minst det fantastiske friområdet. I tillegg nærheten til universitetet og sykehuset.

Det å kunne samle mange aktiviteter i en slik idrettspark er anbefalt av Norges Idrettsforbund. Nettopp fordi dette gir mulighet for allsidig aktivitet og muligheter for kompetanseutveksling. Tromsøbadet vil være samlingspunktet i en slik idrettspark, og den øvrige idrettsaktiviteten i Idrettsparken vil bringe veldig mange ekstra besøkende til badet, hver eneste helg og hverdag.

Plassering på Templarheimen er fremtidsrettet fordi alle innbyggerne på øya har muligheten til å gå, sykle eller gå på ski inn til badet, i stedet for å sette seg i en bil. For hvert år som går i en by i vekst vil Templarheimens plassering i Tromsøs “Central Park” bli mer og mer verdsatt.

Alfheim svømmehall er et signalbygg som har en stor plass i hjertet til Tromsø sin befolkning. Som svømmehall fyller imidlertid ikke Alfheim noen av kravene til et moderne svømmeanlegg. Vi ser at det nå er innspill om å bearbeide Alfheim. Slik vi ser det vil dette medføre nye utredninger, nye kostnader og sette både folkebadet og svømmeidretten på vent i mange nye år.

Vi ser gjerne at Alfheim svømmehall bevares og moderniseres, forutsatt at kommunen eller private investorer har økonomi til det. Ikke som et alternativ til Tromsøbadet, men som et tillegg.

Nye omkamper er det siste Tromsø trenger nå. Tromsø idrettsråd er derfor meget fornøyd med at Byrådsleder Kristin Røymo i møte med Idrettspresident Tom Tvedt har bekreftet at Tromsøbadet skal bygges, og at det skal bygges i tråd med de foreliggende planer, og på Templarheimen. Vi er helt overbeviste om at fremtiden vil vise hvor fremsynte beslutningstakerne var som plasserte badet nettopp på Templarheimen.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse