Annonse

Tromsøs store mulighet til å vise raushet

Det er allerede et solid teknologisk miljø i Narvik som kan utvikles videre både faglig og som en koordinerende funksjon, for teknologisk forskning og utdanning i Nord-Norge.

Det pågår i øyeblikket heftige fusjonsdiskusjoner mellom Universitetet i Tromsø og Høgskolen i Narvik.

Vi trodde det hele allerede var avklart.

Narvik skulle få et teknologisk fakultet som hadde styring av all teknologisk utdanning av forskning i de sammenslåtte institusjoner.

Nå er det tegn som tyder på at dette likevel ikke er så enkelt. Motkreftene er tydeligvis aktivisert til fordel for sterkere styring fra Tromsø, enn opprinnelig forutsatt.

Dermed har de positive kreftene som vi vet det finnes mange av i Tromsø, fått en unik mulighet til å demonstrere i praksis, raushet overfor det øvrige Nord-Norge.

Det er allerede et solid teknologisk miljø i Narvik som kan utvikles videre både faglig og som en koordinerende funksjon, for teknologisk forskning og utdanning i Nord-Norge. Spørsmålet blir om Tromsø vil?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse