Annonse

Tufs in tights du liksom!

Det e to hundre meter fra avkjørselen, over ei myr og frem til lysløypa. Æ trur æ kom mæ dit. Deretter e det svart. Huske faen ikkje en skjit.

Og på skoavdelinga hos XXL Sport i Tromsø jobber Vesterålens svar på Rex Rodney

Åpent brev til han Ronny Fyhn Hansen - Tufs in tights
Etter å ha bedrevve alt anna enn nokka som kan minne om fysisk fostring de siste 40 ukene, ramla æ selvfølgelig innom XXL på jakt etter ny sykkel til ho på 14. 

Jada.

Og for å komme dit, passerer man blant annet skoavdelinga. Og på skoavdelinga hos XXL Sport i Tromsø jobber Vesterålens svar på Rex Rodney - du huske sikkert han travkongen på 90 tallet som sopa med sæ alt av milliona på V-75-76-77 osv osv. Der stod han. To meter høy. Hestehale med like heftig hårvekst i trynet som æ har i ræva. Og gliste med et type glis som bare en kjyvbone fra Bø i Vesterålen kan prestere. 

- Du skal ikkje ha dæ terrengløpesko? Kjøre litt intervall opp til fjellheisen? Få børsta liv i lungan? Hæ? Kæ du truur? Kanonbra demping.

LES OGSÅ: Bekjennelser fra en tufs i tights

Æ orke ikkje skrive hele seansen, men som følge av at 6 åringen satt på skuldran mine, unnlot æ å hoppe opp å fettle kveitræva over kjæftn. Æ hadde en idé om å be han Ola (6-åringen) om umiddelbart prøve skuddfoten der han satt i passelig høyde, men æ lot klokelig være. I stedet vandra æ ut med en stk sykkel til 1999,- og et par terreng-løpe-dempa-banthai-sålesko til nesten 3000 riksdaler. 

Som du kanskje ane……æ e ikkje bare tufs in tights. Æ en en lettlurt, fette-dum IDIOT i terrengløpesko. 

Æ nevnte ingenting her hjemme om nederlaget. Skoen blei lagt nede i boden. Ingen måtte få vite nokka. Og når fruen dro på kveldsvakt (intensiven her på UNN) og ungan fått sitt nattlige dop, rusla æ stillferdig ned i kjellarn. Æ studerte dem lenge og vel og kom frem til at man kanskje skulle prøve litt sånn forsiktig. Sånn i det stille. Vi som bor her i hamna på Tromsøya har jo lysløypa rett på baksia. E jo ikkje så mange som rusle der oppe etter “leggetid”

Neida.

Kort fortalt - æ brukte samme taktikk som æ alltid har gjort. Høyt tempo og øke eksplosivt. Det har jo bestandig fungert. (I allefall i senga - har fire unga ). 

Det e to hundre meter fra avkjørselen, over ei myr og frem til lysløypa. Æ trur æ kom mæ dit. Deretter e det svart. Huske faen ikkje en skjit. Men æ må ha fortsatt en bit til fordi heilt plustelig stod æ forann trøkkbassenget på Stakkevollan. Dvs æ stod ikkje. Æ lå. På alle fire. Og gurgla myrvattn av en bekk som sildra mellom hundeposa og gråstein. Korsn æ hadde havna der må han der oppe vite. Æ hadde en viss idé om at æ traff eks`n lengre bort. Ho og vennina hadde hylt av latter i det æ passerte. Og årsaken var ganske enkel. De jævla skoen hadde så mykkje gummi-silikon-mainnskjit nede i sålan, så det va som å springe med to trampoline under beinan. Fikk jo ikkje fraspark i det hele tatt. Høy puls derimot…

Men greia e, Ronny. Du kan ikkje kalle dæ for nokka “tufs”. Du e jo egentlig jævli smart. Jaja, du e femi, voksa, nybarbert, innsmurt med olja og crem del la crem, polert og hele pakken. Men sånn va det no med de som kom fra Mortensnes, Håpet og på den vestre sia av øya. Dokker sku nu være litt sånn gelè i Poco Locco og 501 buksa. Men poenget e jo at det e jævli smart å røre på liket når man kjem opp i åran. Og etter å ha lest de fleste av innleggan dine på bloggen din, flirt på mæ to prolaps og en bukbrokk, så var det av inspirasjon fra bloggen din at æ heiv mæ til.

Så takk skal du faen mæ ha!

Om to daga skal æ ut igjen!

Høres.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse