Annonse
FIKK NEI: Ei øl til maten hos restaurant Egon på Jekta sier et flertall av politikerne nei til, av hensyn til barn og unge, som ikke må utsettes for å se drikking av alkohol. Øl-servering midt i byens sentrum er derimot helt i orden. Foto: Nordlys arkiv

Tullepolitikk og selvbedrag

Det er nesten uvirkelig at et flertall av byens politikere sitter i formannskapet og bekymrer seg over et glass øl til maten, dersom serveringen skal foregå på et kjøpesenter. Like uvirkelig som at stor økning i hasjbruk blant unge ikke diskuteres i det hele tatt i kommunens rusmiddelpolitiske handlingsplan.

Brødtekstbilder: 
Det siste vi trenger er politikere som bruker energi på selvbedrag og symbolpolitikk.

Utestedet Egon får ikke selge øl eller vin til maten i lokaler på Jekta kjøpesenter. Årsaken er at dette er en arena der det også ferdes barn og unge, samt hensyn til folkehelsa rent generelt. Dessuten vises det til Rusmiddelpolitisk handlingsplan. Der står det nemlig svart på hvitt at det er uheldig om barn og unge eksponeres for synet av et glass øl til maten på en restaurant inne på et kjøpesenter.

Er dette bare symbolpolitikk fra Tromsø kommunes side?

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse