Annonse
Friluftsrådgiver Henrik Romsaas vil ha ut mest mulig informasjon om løypenettet i tromsø, og har selv satt i gang en stor informasjonsdugnad for å få alt på stell.

Tur-Henrik gjør Tromsø bedre

I et nytt marka-prosjekt skal Tromsø kommune samle all informasjon om turdestinasjoner langs skiløypene. Det gjør Tromsø til en mer attraktiv by og et bedre sted å bo. Det kan også gi deg bedre helse.

Utfordringene i Tromsø kommune får mye plass i mediene i disse dager. Men mange av svarene på et presset helse- og omsorgstilbud i kommunen ligger i områder som ikke får så mye oppmerksomhet.

Vi lever stadig lengre. Hvis alle skulle få bruk for heldøgns omsorg når vi blir gamle, vil ikke kommunen vår klare å bære den byrden.

Derfor ligger mye av svarene i å forebygge uhelse. Gjennom økt satsing på folkehelse i Tromsø, kan man på sikt ta ned utgiftene på helsesektoren.

Sterkere og sunnere befolkning vil gjøre kommuneøkonomien godt. Etter en evaluering i Tromsø kommune, fant man at kommunen bruker mindre penger på forebygging og tidlig innsats, enn sammenlignbare kommuner.

Dette medfører større omsorgsbehov, noe som gir økt ressursbruk og høyere enhetskostnader. Dette gjelder også lavterskeltilbud innen rehabilitering, som eksempelvis dagsenterplasser, uttalte tidligere avdelingsdirektør Trond Brattland i Tromsø kommune.

Kommunen har gjort mye for å tilrettelegge for at dørstokkmila skal bli lavere for oss alle.

Her har vi alle et ansvar i å benytte oss i det som faktisk ligger rett utenfor stuedøra vår. I flere år har Henrik Romsaas i Tromsø kommune brent iherdig for å få tilrettelagte skiløyper, turområder sommer som vinter. Romsaas har vært prosjektleder for nye Charlottenlund og ivret for Sherpa-trappa.

Nå skal han gjøre Tur-Tromsø enda mer tilgjengelig.

Gjennom appen Skisporet.no kan du i dag følge med på om skiløypene er nylig tråkket. Nå skal vil kommunen også legge inn informasjon om rasteplasser, gapahuker, serveringssteder og lignende i appen.

GPSene logger omtrent 400 kilometer med skiløyper, og det tråkkes omtrent 13.000 kilometer med løyper året gjennom i hele kommunen.

Tromsøværinger vet å sette pris på løypene. Turister finner også fram til løypenettverket. Nå kan de nye funksjonene gjøre turen enda bedre.

Kanskje finner du lettere fram til en plass å nyte lunsjen din eller et utkikkspunkt du ikke visste om, eller du får med deg riktig åpningstid på Skihytta på Nordøya?

Å bevare vår egen helse er jo opp til hver enkelt, men her gjør Tromsø kommune mye bra for å legge til rette for at det skal bli så enkelt som mulig.

Det gjør også Tromsø bedre.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse