Annonse
Akebakken på Charlottenlund er populær. Stadig flere finner veien dit og til Tromsømarka forøvrig. Arkivfoto: Eskil B. Heines

Turistskatt på aking og leirbål?

Hvem ville trodd at det gikk an å kreve 800 kroner for å legge til rette for basing i sneen og hygge rundt leirbålet på den kommunale friluftseiendommen Charlottenlund? Er det urimelig at de som tjener penger på dette også betaler for bruk av lokalitetene?

Vi fastboende deltar i spleiselaget for at området skal vedlikeholdes, løypene skal preppes og at belysningen skal fungere i svarteste januarmørket. Er det da urimelig at besøkende utenfra bidrar?

Det er egentlig som et lite eventyr. Hvem skulle trodd at det å base i sneen, som vi alle har holdt på med som unger i den nordnorske vinteren, egentlig er en kjempegod forretningside?

Hvem ville trodd at det gikk an å kreve 800 kroner for å legge til rette for lek i snøen og hygge rundt leirbålet på den kommunale friluftseiendommen Charlottenlund?

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse