Annonse
Oppdrettsnæringa er svært viktig for landsdelen. Det er både en kilde til velstand, og er mat på bordet til familien til Ola og Kari Nordmann. Dersom Tromsø ikke vil ha oppdrettsnæringa, står det flere andre kommuner i kø.

Uaktsom næringsfiendtlig?

Jarle Heitman svarer Nikolai Aspen i hans kritikk av kommunestyre, hvor Nikolai kaller kommunestyret for næringsfiendtlige. Nå som Jarle Heitman og ett flertall av kommunestyre har snudd, lurer jeg på om man fortsatt kan kalle dem for næringsfiendtlige.

Moralposering er en farlig lek. Hva skal vi med klimavennlige intensjoner, når man ser bort fra teknologi? Det er ikke tanken som teller, men resultatet.

Fisken i havet har vært en inntektskilde for Tromsø og landsdelen så lenge vi har bodd her. At noen i sin villeste fantasi kunne gjøre et slik vedtak, som å forby oppdrett i åpne anlegg, er galskap. Nå har de heldigvis snudd, men hva er det de finner på neste gang? Dette kunne fått alvorlige konsekvenser. Når de mer eller mindre sier nei til fisken i havet, og inntektene den gir oss kan man jo begynne å lure på om det er rene tilfeldigheter som kan velte eller bære et forslag i kommunestyre.

Jeg synes Jarle Heitman og resten av gjengen i kommunestyre som i utgangspunktet ga grønt lys til å sende fisken til neste kommune burde være flau. Dette er ikke bare flaut, men skummelt. Man skulle tro at våre folkevalgte klarte å reflektere seg frem til at vi også mister inntektene fra fisken, dersom vi mister fisken.

Teknologien er ikke der nå at vi kan ha lukkede anlegg. Hadde den vært der, ville saken kanskje stilt seg annerledes, men det eneste dette vedtaket ville ført med seg var at oppdrettsnæringen pakket sammen i Tromsø og dro til Lyngen eller Senja.

Oppdrettsnæringa gir store verdier til kommunen, arbeiderne, bedriftene, og ikke minst mat på bordet. Forbudet mot åpne anlegg ville skapt arbeidsledige arbeidere i vår kommune, gjort livet vanskelig for bedriftene, og kommunen ville tapt flere hundre millioner i inntekt. La oss håpe at det var dette som fikk kommunestyret til å snu.

Moralposering er en farlig lek. Hva skal vi med klimavennlige intensjoner, når man ser bort fra teknologi? Det er ikke tanken som teller, men resultatet.

I Liberalistene tror vi på våre medmennesker, og at de i bunn er gode. Vi tror at våre folkevalgte i bunn og grunn er gode, men vi tror ikke de verken har kompetanse eller tid til å sette seg inn i hver sak. Derfor ønsker vi ikke at politikere skal blande seg inn i ting de ikke kan eller forstår. Vi vil ha en politikk som orienterer seg mer rundt resultat i istedenfor intensjoner, og vil ha fokus på de lovpålagte oppgavene fremfor alt mulig annet. Vi er lei av politikere og all praten rundt gode intensjoner og deres moralposering.

Næringslivet og enkeltmennesket må gå hånd i hånd. Alle er vi enkeltmennesker, og mange av oss jobber i private bedrifter eller i det offentlige som mottar sin lønn fra det private. Vi er et parti som ser viktigheten av å ikke begrense næringslivet, så lenge næringslivet ikke begrenser mennesket. Vi er imot at mennesker som aldri har produsert noe, skal få lov til å diktere de som produserer. Derfor er vi også imot all form for ekspropriasjon, eiendomsskatt, og utallige reguleringer av både bolig og næringsbygg.

Liberalistene vil være de som sitter på bakerste rad i kommunestyret, stiller de kritiske spørsmålene og roper høyt når noen i kommunestyret er på bærtur.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse