Annonse
Jens Ingvald Olsen, Kristin Røymo og resten av byrådet i Tromsø levnes liten ære av artikkelforfatteren.

Ubegripelige politiske tilstander i Tromsø by

Anne Lavoll skriver om sin store skuffelse over politikerne hun var med å stemme fram til valgseier i Tromsø.

Koste hva det koste vil, uansett millioner eller milliarder - samme det - vi må ha Badeland ! Hvor pinlig og skammelig er ikke dette?

Jeg har aldri vært så fornøyd med et kommunevalg i Tromsø som etter det siste.

Endelig var byen farget rød igjen - og endelig hadde jeg fått mitt parti gjennom hele mitt liv, fra RV senere Rødt opp i de øverste etasjer i rådhuset. Sammen med Arbeiderpartiet og SV skulle byen bli lyttet til, og de svakeste i samfunnet skulle bli hørt. Endelig skulle begrepet solidaritet få ny gjenklang i byen.

Etter en strålende valgkamp av politikere såvel som folket i Tromsø skulle det gå vår veg. Det blå-blå regimet var “kastet på dør “. Jeg hadde stor tro på nye sykehjemsplasser, stor tro på at de gamle som for lengst var kastet ut av Otium skulle få nye hjem å flytte inn i, tiden deres som “ kasteball “ i systemet skulle bli over.

Forsømt vedlikehold skulle bli tatt på alvor, byen skulle gjeninntaes av folket ! Men hva skjer ? Badeland folkens - vi må ha badeland - Tromsøbadet må bli en realitet ! Byens ledende politikere går amok med penger som IKKE finnes ! Byens ledende politikere går amok uten reguleringsplan og absolutt ingen form for styring med fellesskapets penger !

70 millioner til forprosjektering - er det virkelig mulig ? Koste hva det koste vil, uansett millioner eller milliarder - samme det - vi ha Badeland ! Hvor pinlig er ikke dette ? Hvor skammelig er ikke dette ? I tider da vi nesten daglig leser om alle de enorme pengesummene de samme politikerne mangler til vedlikehold og annet som er i sterk manko i Tromsø kommune !

Vi, innbyggerne i kommunen fikk for kort tid siden økning i eiendomsskatten pga pengemangel, jeg betaler gjerne til fellesskapet - men nå er grensen nådd for min del. Ikke et ord om sykehjem, ikke et ord om løsninger for å få plassert nyutskrevne fra UNN - ikke et ord om sterkt behov for vedlikehold. For å nevne noe. Er det disse politikerne jeg gikk til valg-urnene for å støtte?

Er det disse politikerne jeg “ satset alle mine kort på “ ? Absolutt ikke !!

Rødt lovet i valgkampen å satse på renovering av Alfheim ! Hvor ble den lovnaden av ? Arbeiderpartiet prøvde å rasere Tromsø-marka - ba om unnskyldning..Jommen sa jeg smør - no er de på nytt inne med rasering av Tromsø-marka !!

Jeg kjenner mange mange mennesker i denne byen - ingen av de jeg snakker med vil ha et badeland til det som kommer til å koste over en milliard, ingen ! De er blitt så opptatt av barns svømmeferdigheter - det er for barnas skyld de gjør dette….

Om det de sier hadde et snev av sannhet ville bassengene i kommunene vært fylt opp av vann forlengst.Og det er nesten komisk å tenke på at alle bassengene har stått tomme for vann fordi det har vært for kostbart å fylle dem - kontra dette gigantomoniet med milliardsatsingen på badeland !

Folket i Tromsø er rystet , og det med god grunn ! Og - det skal bli interessant å se kostnadene når alle barna fra ulike skoler skal busses til svømmeopplæring. Uansvarligheten har nådd nye grenser, begrepet “ politikerforrakt” er snudd ! Fra nå av heter det “ Politisk folkeforrakt “ !!

I tillegg må sies at begrepene “Keiserens nye klær” og “Det å ta seg vann over hodet” også har nådd nye høyder.

 

 

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse