Annonse
På høstfesten i Kveøy 4H fremførte de unge en gnistrende god underholdning til stor glede for et meget stort publikum, skriver Bendik H. Arnesen. Foto: Bladet Vesterålen

Det undrer meg stort at regjeringen ikke vil verdsette frivillighet og dugnadsånd

Jeg ber innstendig om at stortingsflertallet straks setter en stopper for de smålige kuttene til 4H og flere andre frivillige organisasjoner som ligger i forslaget i statsbudsjett for 2018.

Nylig var jeg tilstede på høstfesten i Kveøy 4H klubb. Her fikk vi se barn og ungdom som hadde gjennomført fantastisk gode praktiske oppgaver gjennom det siste året. Oppgavespektret var omfattende og resultatene var imponerende. I tillegg fikk vi vite at det hadde vært over 20 klubbmøter gjennom året. Dette er møter hvor medlemmene lærer å praktisere god organisasjonskunnskap som møteledelse, sekretæroppgaver, kassereroppgaver osv. I tillegg lærer de å bli trygge på å snakke i forsamlinger. Alt dette er viktig for de unge å ha med seg inn i voksenlivet.

På høstfesten fremførte de unge en gnistrende god underholdning til stor glede for et meget stort publikum. En viktig bærebjelke i dette arbeidet er den store innsatsen som gjøres fra de voksne frivillige rådgiverne. I vår lokale 4H klubb har vi vært så heldige å ha en meget dyktig gruppe rådgivere som har nedlagt en imponerende innsats i opptil 20 år i strekk. Dette er en innsats som ikke kan måles i penger, men har en enorm verdi for våre barn og unge. Takk til dere som gjør denne store innsatsen!

Det undrer meg stort at ikke regjeringen ser den verdien som ligger i denne frivillige innsatsen, men heller velger å komme med kraftige økonomiske kutt i til frivillige organisasjoner i budsjettforslaget for 2018. Dette er for småpenger å regne i et statsbudsjett, men som betyr uendelig mye for de unge og for våre lokalsamfunn. Jeg tror ikke det er mange områder hvor noen statelige kroner gir så mye tilbake til samfunnet som det frivilligheten gjør.

Etter det jeg har forstått mener regjeringen at de frivillige organisasjonene kan søke om prosjektmidler til sitt arbeid. Dette er nok et byråkratisk trekk som ikke på noen måte gir organisasjonene den forutsigbarhet som skal til for å stimulere til frivillig innsats.

Kveøy 4H klubb har nå vært en aktiv aktør i lokalmiljøet vårt i 64 år. Dette er altså ikke et avgrenset prosjekt og en døgnflue, men en livskraftig organisasjon som treger forutsigbarhet for å kunne opprettholde aktiviteten.

Jeg ber innstendig om at stortingsflertallet straks setter en stopper for de smålige kuttene til 4H og flere andre frivillige organisasjoner som ligger i forslaget i statsbudsjett for 2018.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse