Annonse
Når jeg ser den svartmalinga og brunbeisingen venstresida utsetter høyresiden for, så unner jeg ingen partileder å få skytset fra den siden mot seg. Ei heller Arbeiderpartiets leder, som har en anstendighet og dannelse som jeg savner når resten av venstresida skal beskrive dagens Norge, skriver Høyres Heidi Nordby Lunde. Foto: Høyre

Fire tapte år...?

Som kommentator Oddvar Nygård skrev – det er lurt å være blid. Men vi må levere resultater også. Det er det regjeringen vant valget på.

De fire siste år har helsekøene gått ned, soningskøene er nesten borte, det har blitt flere politifolk per innbygger, etterutdanning av lærere er tredoblet, det er nesten 500 flere helsesøstre, jernbanen rustes opp, utslippene fra veitrafikken går ned, og 2015 og 2016 var rekordår for nyetableringer av bedrifter.

Norge gjør det godt på internasjonale rangeringer. Vi er nest best i Europa på homofiles rettigheter, vi er nest best på bredbånd i verden, vi er rangert som verdens beste land å bli gammel i, beste land for barn å vokse opp i, og gikk nylig tre plasser opp til å bli kåret til verdens lykkeligste land.

Det var dette Arbeiderpartiet kalte fire tapte år. Når Rune Foshaug kaller regjeringen for blåbrun i sitt innlegg om et spørsmål om troverdighet, så fortsetter han der hans partikollegaer slapp. For jeg tror han har rett når han skriver at Ap scoret selvmål, men jeg er uenig når han påstår at Ap ene og alene sikret borgerlig regjering. Det som først og fremst sikret en borgerlig regjering var en borgerlig regjering med en politikk som har fungert og som gir resultater.  Arbeidsledigheten er på vei ned etter et oljepriskræsj som førte til et massivt tap av arbeidsplasser. Disse er nå er erstattet av nye jobber i privat sektor, og veksten er på vei opp. Det skapes nye jobber hver eneste dag. Arbeiderpartiet bommet totalt med virkelighetsbeskrivelsen sin. Folk kjente seg ikke igjen.

Så er det greit å minne om at da Arbeiderpartiet hadde 21 milliarder mer i skatteinntekter, vekst i økonomien og en oljepris på 120 dollar fatet, så økte faktisk sykehuskøene, det ble 15 000 flere fattige barn og hele sysselsettingsveksten fra 2008 gikk ifølge SSB til utenlandsk arbeidskraft. Høyre og FrP har både prioritert velferd og redusert skatter og avgifter med 21 milliarder, samtidig har helsekøene gått ned, rusmisbrukere kommer raskere i behandling og lavinntektsfamilier har fått billigere barnehage. Det er ingen motsetning mellom skattelette og velferd. Det handler om prioriteringer.

Som stortingsrepresentant for Høyre har jeg ingenting med indre anliggende i andre partiet å gjøre, men når jeg ser den svartmalinga og brunbeisingen venstresida utsetter høyresiden for, så unner jeg ingen partileder å få skytset fra den siden mot seg. Ei heller Arbeiderpartiets leder, som har en anstendighet og dannelse som jeg savner når resten av venstresida skal beskrive dagens Norge.

Men jeg bidrar gjerne til åtte tapte år for Arbeiderpartiet. Vi trenger nemlig tid på å la igangsatte reformer sette seg, selv om vi allerede ser at politiet patruljerer mer etter politireformen og forsvaret øver mer etter omstillingen, at helsekøene går ned og norsk næringsliv er i ferd med å hente seg inn. Men omstillingen av norsk økonomi må fortsette og Norge må få flere bein å stå på. I tillegg må vi sørge for at offentlige tjenester er organisert så smart og effektivt som mulig, at vi har et skattesystem og en omfordeling som ikke øker polariseringen i økonomien, men sørger for inkluderende vekst som løfter alle. Som kommentator Oddvar Nygård skrev – det er lurt å være blid. Men vi må levere resultater også. Det er det regjeringen vant valget på.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse