Annonse

USA trenger ikke en kvinnelig president

Jeg tror ikke at Hillary kan bli en god president, på samme måte som jeg ikke tror at Jeb Bush kan bli det, skriver Kay Erling Ludvigsen.

Så la oss bare håpe at USA velger en god leder - uavhengig av kjønn og etternavn!

Da Hillary Clinton nylig kunngjorde sitt presidentkandidatur ble det behørlig markert i media over heleverdenEn gjenganger var følgende overskriftUSA trenger en kvinnelig president!

Dét er en påstand jeg er sterkt uenig i. Det betyr ikke at jeg mener at kvinner ikke kan gjøre jobben som sjef i det hvite hus. Det jeg mener er at USA trenger en president som er tøff, ydmyk, klok og som er en dyktig leder. En svært dyktig leder, faktisk. Det kan være en mann, eller det kan være en kvinne, men jeg er overbevist om at det ikke er Hillary!

Jeg har hatt stor sans for Hillarys ektemann og tidligere president Bill Clinton. Det at Bill var en relativt god president (bortsett fra at han var litt for glad i skandaler), betyr ikke at kona hans er det. Og det er ikke fordi hun er kvinne - men fordi hun er Hillary.

Barack Obama er en skuffelse som president. Han hadde riktignok alt for store forventninger på sine skuldre, men han har ikke vist seg å være den brobyggeren i amerikansk politikk som mange hadde håpet på. Med tanke på at han har mislyktes med å samle kongressen, så kan jeg ikke fatte hvordan Hillary skal klare det.

Hillary Clinton mangler personlighet. Hun er fullstendig blottet for karisma. Hennes væremåte grenser til det arrogante - og det er ikke fordi hun er kvinne, det er fordi hun er Hillary!

At hun er dyktig på visse områder hersker det ingen tvil om. Problemet er at hun har så store problemer med imaget sitt, at hun til stadighet får problemer. Hun sliter med å fremstå troverdig nok i det amerikanske folket, og hun sliter med å fremstå som en samlende og god leder.

Troverdigheten er hennes største problem. Da president Bush erklærte krig mot Irak fikk han støtte fra Hillary. Senere har hun kritisert president Bush sitt valg om å gå til krig. Obama på sin side var iallefall konsekvent. Han stemte mot å gå til krig, og har stått for det valget i ettertid. Hillary stemte for krig, men var i mot krigen i ettertid. Det er dårlig politisk håndtverk.

Jeg håper USA får en god president etter Obama. Hillary Clinton er tvilsomt en slik kandidat. Ikke fordi hun er kvinne, men fordi hun er for utydelig, usympatisk og for vinglete. Det hadde vært flott hvis vi kunne fått en kvinnelig president i verdens mektigste land, men ikke for enhver pris. Med det mener jeg at USAs neste president forhåpentligvis er en dyktig president. Hvilket kjønn vedkommende er spiller mindre rolle.

Hvis Hillary hadde vært mann så tror jeg heller ikke at hun hadde hatt sjans til å bli president. Hennes største styrke i denne valgkampen er at hun er kvinne. Verden lengter etter nye milepæler og nye overskrifter, en kvinnelig president ville vært godt ukeblad-materiale. I iveren etter å få nye overskrifter er det ikke usannsynlig at Hillarys svakheter, ikke som kvinne men som politiker, kan bli glemt.

Jeg tror ikke at Hillary kan bli en god president, på samme måte som jeg ikke tror at Jeb Bush kan bli det. Til det mangler begge en eller flere egenskaper embetet krever av dem.

Så la oss bare håpe at USA velger en god leder - uavhengig av kjønn og etternavn!

Denne teksten ble opprinnelig publisert på Ludvigsens egen blogg.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse