Annonse
Foto: Heiko Junge / NTB SCANPIX

Usanne og grove påstander

Likefullt får Nilsen seg til å si følgende om meg: «Kort fortalt vil hun islam og muslimene dit peppern gror.»

Jeg vil på det sterkeste ta avstand fra forfatter Kjetil Nilsens påstander om mine holdninger, fremmet i Finnmark Dagblad, Finnmarken og på Nordnorsk debatt i iFinnmark.no. Påstandene følges ikke av dokumentasjon, da den ikke finnes.

Jeg har skrevet en rekke bøker gjennom årene om innvandringen og islams konsekvenser, med et særlig fokus på de verdimessige utfordringene for et åpent demokrati basert på likestilling, likeverd, religiøs frihet og ytringsfrihet. Den siste boken, Islam. Den 11. landeplage, ble lansert for en måned siden og er blitt bokhøstens salgssensasjon, nå 5. opplag. Hvorfor? Fordi folk med rette er bekymret for den folkevandringen som nå skjer inn i Europa og Norge, der et ukjent, men betydelig, antall som innvandrer har med seg verdier i bagasjen knyttet til en religion som aldri har gått gjennom en humaniserende reformasjon. Dette er et islam som underlegger kvinnen mannen, som er i kamp med jøder, homofile, ikke-muslimer og frihetsorienterte muslimer, sistnevnte (også) våre venner, noe jeg med bred penn understreker i boken min, og som har vært mitt standpunkt i over 20 år som journalist og forfatter innen dette feltet.

Likefullt får Nilsen seg til å si følgende om meg: «Kort fortalt vil hun islam og muslimene dit peppern gror.»

En mer unyansert og usann påstand er heldigvis ikke hverdagskost fra dem som mener at de står på «de godes side». Muslimer er ikke én enhet, Nilsen. Hvorfor sauser du dem sammen i en gryte?

I min siste bok har jeg grundig dokumentert hvilke muslimer som er frihetsorienterte, og som dermed er våre demokratiske venner, og hvem som ikke er på frihetens side og som jobber for å omvelte det frie demokratiets grunnverdier. Sistnevnte finner man typisk ved makten i moskeer som etableres i Norge, inkludert i eksempelvis Alta og Hammerfest.

Jeg utfordrer Nilsen til å ta fatt på boken, og så sende inn et nytt innlegg til Finmarken der han forteller hva han leste og lærte. Følelser er viktig å ha med seg i det daglige, fakta er kanskje vel så sentralt? 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse