Annonse
Kan det tenkes at tidligere finansbyråd Jonas Stein finner det betimelig å framstille seg sjøl som offer for usaklige personangrep for å flytte fokus fra høyrebyrådets lite ærefulle sorti i 2015? Man kan sannelig lure, skriver politisk nestleder i Tromsø Arbeiderparti, Tove Karoline Knutsen.

Usjarmerende, Jonas Stein

Jeg trodde først det var en spøk. At nåværende stipendiat og tidligere Venstre-politiker Jonas Stein bare tulla. At han muligens bare var en smule animert av det velsignede høytrykket som akkurat denne dagen badet byen i sol.

Selv om han prøver å framstå som en storsinnet og «moderat» forfulgt, er det virkelig både usmakelig og særdeles usjarmerende å plassere seg selv i denne gruppen.

I et stort oppslag i Nordlys hevder nemlig stipendiat Jonas Stein at tidligere ordfører Herman Kristoffersen går til «personangrep» mot ham fordi Kristoffersen i en kronikk peker på at Stein, den tidligere finansbyråden i Tromsø, «flyktet til akademia» etter å ha tapt tillit og makt i byen. Personangrep? Hvor hårsår er det mulig å bli? Hjelpe meg!

Etter hvert som jeg piner meg igjennom Jonas Steins forsøk på å tegne et bilde av seg sjøl som forfulgt uskyldighet, legger jeg merke til at han ikke med et eneste ord kommenterer det som er Herman Kristoffersens hovedanliggende; nemlig at borgerlige opposisjonspolitikere som nå akker seg over budsjettsprekk og trang økonomi, har minst like stort ansvar for dette sjøl. Hvorfor kommenteres ikke denne påstanden? Kan det tenkes at tidligere finansbyråd Stein finner det betimelig å framstille seg sjøl som offer for usaklige personangrep for å flytte fokus fra høyrebyrådets lite ærefulle sorti i 2015? Man kan sannelig lure.

Men verst er likevel Steins forsøk på å sette seg sjøl i samme båt som politikere som virkelig har opplevd sjikane, trakasseringer og trusler. Selv om han prøver å framstå som en storsinnet og «moderat» forfulgt, er det virkelig både usmakelig og særdeles usjarmerende å plassere seg selv i denne gruppen. At han i den sammenheng våger å nevne AP-politiker i Bergen, Anna Elisa Tryti, er bare helt utrolig. Som byråd fikk Tryti anonyme drapstrusler per brev, familien fant kulehull ved inngangsdøra og Tryti levde med voldsalarm den siste tiden som byråd. Kommentaren i iTromsø fra en tidligere politiker til en annen om at sistnevnte har «flyktet til akademia» er hverken personangrep eller noe som ligner - det er bare et litt sarkastisk, morsomt og ganske slående utsagn.

«Gammel-ordfører»Kristoffersen er fast spaltist i iTromsø og han har for vane å slå både til høyre og venstre. Jeg er slett ikke alltid enig med Kristoffersen og det har hendt at jeg har gått i rette med ham. Men jeg for min del har aldri sett ham komme med noe som med krav på seriøsitet kan kalles personangrep. Og når Jonas Stein påberoper seg en slags immunitet for kritikk fordi han «ikke lenger er politiker» blir det for dumt. Alle som har hatt politisk makt må finne seg i å bli kikket i kortene - også når det gjelder politikk man har begått i tidligere tider.

Forsøket fra tidligere finansbyråd Jonas Stein på å spille offer for personsjikane er noe av det mest pinlige jeg har lest på lang tid. Hørt om «pute-TV? Det er når man opplever særdeles flaue TV-øyeblikk og bare får lyst til å gjemme ansiktet i en pute. Det ligner på min opplevelse da jeg leste stipendiat Steins utspill i Nordlys.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse