Annonse

Utvidelsen av Tromsø lufthavn er avgjørende for utviklinga i Troms og Finnmark

Tromsø Lufthavn, Langnes, er Nord-Norges hovedknutepunkt for flyreiser.

Flyplassen opplever en sterk passasjervekst både fra inn- og utland. Den binder sammen vår landsdel både internt og eksternt og er en helt vital del av vår daglige infrastruktur.

Flyplassen er et nøkkelpunkt for robust mobilitet, og knytter vår landsdel opp mot verden.  

14. februar skal forprosjektet om ny terminal bli lagt frem for Avinor-styret for beslutning. Det er tøff nasjonal konkurranse om oppmerksomhet og penger. Jeg er derfor veldig tilfreds med at Avinor har Tromsø høyt på prioriteringslisten.

Befolkningen og næringslivet i nord må gis de mest moderne løsninger og de beste muligheter for vekst ut fra etterspørsel, potensial og utviklingsprognoser. Det er derfor svært positivt at Avinor planlegger en større oppgradering av flyplassens infrastruktur – herunder terminalutvidelse, avisingsplattform med mer. At dette er nødvendig er jeg ikke i tvil om, ettersom både etterspørsel og behov er voksende. Det skal være fint å ankomme Tromsø, og komfortabelt – dog trist – å reise herifra, og jeg applauderer Avinors satsning på vår landsdel.

Fordi befolkningen i Troms og Finnmark også er verdensborgere, og fordi verden i stadig større omfang finner verdi i å besøke oss, er denne satsningen i tiden.

Gitt den sterke passasjerveksten som er skissert i Avinors egne prognoser, er det av hensyn til flyplassen og øvrig verdiskapning i regionen avgjørende å komme snarlig i gang med utvidelsen.

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse