Annonse

Valget – og Distrikts-Tromsø

For By- og Landlista er distriktene mer enn et eksotisk utfartssted for nordlysturister

Tromsø er en av Norges største kommuner, med store arealer og mer enn tjue bygdesamfunn utenfor sentrumsområdet. Viktige næringer som fiske, oppdrett, jordbruk og naturbasert reiseliv ligger av naturlige grunner i distrikts-Tromsø.

Men i dagens kommunestyre er det få som står opp for områdene utenfor sentrum, noe innbyggerne og utviklingslagene rundt om i distriktene både erfarer og etterlyser. Det er for eksempel svært så lett å planlegge for innføring av ekstra avgift for folk som skal på arbeid i byen (bomring).

I følge avisa iTromsø er distriktene representert med under 9 % i dagens kommunestyre. I formannskapet kan man risikere at det er null kunnskap om saker som vedrører Distrikts-Tromsø. Kun hvert fjerde år, når valget nærmer seg, settes distriktene på det politiske kartet. Noen partier har laget en egen «distrikts strategi» som skal holde liv i distriktene.

Men for By- og Landlista er distriktene mer enn et eksotisk utfartssted for nordlysturister, det er en sentral del av kommunen vår, der folk har de samme behovene og rettighetene som 9000-byen forøvrig. Av våre 49 listekandidater er over halvparten bosatt i Tromsødistriktene, med god kunnskap om, og kjennskap til hva som rører seg der, og opptatt av å tale distriktenes sak.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse