Annonse
Økt innbyggertall, stadig økende turisme og besøk fra fjern og nær har en bakside, det har medført kraftig økning i trafikken, med både privatbiler, leiebiler og turistbusser. Dårlige, smale veier, mangel på parkeringsplasser og bare en innfartsvei betyr store utfordringer i forhold til trafikksikkerhet, skriver Anne-Lise Kjelkvik. (Foto:Ole Åsheim)

Var det bare en flørt, Gunnar?

Åpent brev til ordfører Gunnar Wilhelmsen, Ap.

På Ersfjorddagen 2019, under første politiske debatt før valget satt du i «stua» vår og sa at «de meterne med gang- og sykkelsti skulle vi selvfølgelig få, det var helt problemfritt». Ei hel bygd jublet over dette løftet om at ungene våre skulle få gå trygt. Trygt til skolen, trygt til idrettsparken. Når høyre så fulgt opp med samme løfte følte vi oss trygge på at vi endelig ble hørt, trygge på at dette var mer enn flørting med potensielle velgere. Da også SV, FRP og Venstre har gitt tydelige signal om støtte regnet vi med at vi endelig skulle få gang- og sykkelstien vi så sårt trenger i Ersfjordbotn, uavhengig av politisk styre etter valget. Når du så overtok roret Gunnar, var vi trygge på at du ville oppfylle løftet du gav oss – at de meterne med gang- og sykkelsti var så problemfri som du lovde.

Gjennom flere år har mange funnet veien ut til vakre Ersfjordbotn, for å se nordlyset, naturen, fjorden og de mektige fjellene som stuper ned i havet. For å besøke Bryggejentene, gå på topptur, spille kamp på kunstgresset eller teste ut skateparken. Vi har jevnlige besøk fra områdene rundt oss, sentrum og ellers hele vide verden. Vi er en av de plassene i Tromsø med flest turistbesøk, du finner oss i reklamer og på internett, i reiseskildringer og fotoalbumer over hele verden.

Vi er mange som etter hvert har valgt å bosette oss her på yttersida og bygda teller etter hvert rundt 500 innbyggere. Her bor det aktive og engasjerte folk som sammen får til mye. Det er godt å bo i Ersfjordbotn, det er fin plass å vokse opp – men det føles ikke like trygt lengre. Økt innbyggertall, stadig økende turisme og besøk fra fjern og nær har en bakside, det har medført kraftig økning i trafikken, med både privatbiler, leiebiler og turistbusser. Dårlige, smale veier, mangel på parkeringsplasser og bare en innfartsvei betyr store utfordringer i forhold til trafikksikkerhet.  Utfordringen er ikke ny, men presset øker og utryggheten blir bare større.

Vi opplevde at det politiske Tromsø hørte på oss, at du Gunnar og dine kollegaer var enige om at også unger i distriktet har rett til trygg skolevei. At ungene skal få gå trygt til fotballbane og trening, skatepark og skiområde både i skoletid og på fritiden. At den store verdiskapningen bygda bidrar med når det gjelder reiseliv, ikke skal forringe bolyst og trygghet for oss som bor her. At dere ville etterleve kommunens rykende ferske reiselivsstrategi med fokus på å planlegge for de som bor her og dimensjonere for besøkende. For oss har det aller viktigste vært å sikre god trafikksikkerhet i bygda, spesielt på den utsatte veistrekningen mellom skolen og idrettsparken på eidet. Disse meterne der du så tillitsvekkende og overbevisende sa vi skulle få gang- og sykkelsti. I forslag til revidert økonomiplan og budsjett 2020 var det lagt inn 350 000 til forprosjekt til gang- og sykkelsti i Ersfjordbotn, men vi har vanskelig for å tro at det lå noen reell politisk vilje i forslaget, ettersom det forsvant med et pennestrøk når plan og budsjett senere ble vedtatt.

Derfor må vi spørre deg Gunnar, når får vi disse meterne med gang- og sykkelsti som du har lovd oss? Står du for det du sa på Ersfjorddagen sist juni, eller var det bare en valgflørt?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse