Annonse
Det mest positive ved Tromsøerklæringen til samarbeidspartiene er målsettingen om mer tverrpolitisk samarbeid. Tromsø trenger virkelig det. Bare Gud vet hvor mye byen har tapt på partipolitisk kjekling og manglende evne og vilje til å gå sammen om viktige utviklingsprosjekt. Foto: Inger Præsteng Thuen

Veien videre, Tromsø?

Bodø fikk sin europeiske kulturby. Hva skal være Tromsøs prosjekt?

Å bygge relasjoner opp mot sentrale myndigheter er helt nødvendig for ledende politikere i Nord-Norges største by.

Tromsøerklæringen, samarbeidsdokumentet fra Ap, Sp, SV og MDG, ble lagt fram fredag. Ifølge forfatterne er dette den politiske plattformen for styring av kommunen de kommende fire årene.

Tromsøerklæringen er spekket med opplagtheter. Her er det mye prat og lite forpliktelser. Dette er langt på vei selvfølgelighetenes dokument. Plattformen er tidvis så ullen og blottet for konkrete tiltak at man gnir seg i øynene. Den mangler konkrete målsettinger også på de mest åpenbare tiltak. Det er ikke greit for Norges største sjømatkommune at den politiske lederkvartetten er så slapp i fisken at den skriver følgende: «Tromsø vil jobbe aktivt for å få på plass viktige investeringer i fiskerihavnene i kommunen».

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse