Annonse
NORDNORSK HELSEVESEN: Fra en operasjon ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Foto: Torgrim Rath Olsen/Nordlys

Veivalg for Helse Nord

Kun fire personer står på den åpne søkerlisten når Helse Nord skal ansette ny toppsjef etter Lars Vorland. Tilsettingen kan bli gjort på styremøtet neste uke.

Utfordringene står i kø for den som ansettes. Det handler om store utfordringer knyttet til økonomi og investeringer, samt rekruttering av fagfolk og spesialister. I dag er det blant annet et enormt overforbruk på innleie i den nordnorske spesialisthelsetjenesten. 

Nordlendingene ønsker seg selvfølgelig høy standard på sykehusene i landsdelen. Det finnes forventninger om at høyspesialiserte tilbud skal spres, noe som ikke alltid er lett å forene med tilgang på spesialister, fag eller økonomiske ressurser. De neste årene vil det trolig måtte gjøres prioriteringer som kan komme til å utløse nye fakkeltog og protester i landsdelen.

Helse Nord har de siste par årene vært preget av en rekke konfliktsaker, blant dem er PCI-tilbudet i Bodø, og lokalisering av nytt sykehus på Helgeland. Av søkerlisten ser vi at en av søkerne har vært involvert i rapporter som er bestilt av administrasjonen i Helse Nord, i begge disse kontroversielle sakene.

Andreas Moan, som i dag er prosjektdirektør i Helse Sør-Øst, ledet for eksempel arbeidet med den eksterne risikoanalysen av PCI-etablering i Bodø.  

I denne rollen underkjente han de fleste faglige vurderinger fra hjerte- og akuttmedisinske spesialister ved UNN (Universitetssykehuset Nord-Norge).  Han gikk ut over mandatet ved å ikke bare gjennomføre risikoanalysen, men også aktivt anbefale PCI-etableringen i Bodø. Det ble på UNN oppfattet som et rent bestillingsverk fra Helse Nords administrasjon. At Moan etter dette ser på seg selv som den som skal reparere forholdet mellom UNN og Helse Nord, kan man muligens stille seg undrende til.

En av hovedutfordringene for Helse Nord er en sterk ubalanse mellom Bodø og Tromsø i ledersjiktet. Vi tror Helse Nord gjør klokt å forstå at legitimitet er avhengig  av en balansert geografisk rekruttering i toppen av det nordnorske foretaket.

Å løfte frem en som har stått helt sentralt i to store stridsspørsmål som ny toppsjef, kan være å be om mer mistillit, mer utrygghet, og dårlig samarbeidsklima. Det er det siste Helse Nord trenger nå.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse