Annonse
FORNØYD: Einar Johansen er fornøyd med de ansatte i Privat Omsorg Nord.

Velgerne bestemmer om det blir fritt brukervalg igjen

Partimåling. Har sett på en skuffende måling for Tromsø tirsdag kveld. Her vil det nok bli store endringer, når det endelige valgresultat foreligger.

Fritt brukervalg i hjemmetjenesten.

Fra og med lørdag kveld 31.08.2019 mistet Privat Omsorg Nord (heretter kalt Pon) hjemmetjenesten.

Noen brukere som har hatt både PBA og hjemmetjenesten hos Pon mistet da hjemmetjenesten, men Pon beholder  BPA.

Det er sårt for alle å miste faste pleiere som man har blitt godt kjent med og er blitt virkelig glad i. Spesielt for de som har hatt både PBA og hjemmetjenesten hos Pon er det kommet sterke reaksjoner. Og her er det også svært syke  mennesker.

Det er forferdelig at idelogi skal gå foran,slik at brukerne ikke kan få fortsette med de faste pleierne fra Pon som de er blitt så trygge på. 

Gjeninnføring av fritt brukervalg

I kommunestyremøte 28.08.2019 ble det fremmet forslag om at opphør av fritt brukervalg i hjemmetjesten burde utsettes til etter valget.

De som var imot hevdet at anbudsreglene gjorde at det ikke kunne foretas noen slik avstemning. Men slaget er ikke tapt! De som ønsket å utsette avgjørelsen  til etter valget, har anledning til, i det nye kommunestyret 16.10 å fremme forslag om gjeninnføring av fritt brukervalg i hjemmetjenesten.

Og jeg vet at det vil bli gjort.

Ut i fra samtaler jeg har hatt med partiene i Storgt. fredager og lørdager, kan det være sannsynlig at det vil bli flertall for et slikt forslag. Men det er velgerne som bestemmer! De fleste av partiene som går inn for gjeninnføring av fritt brukervalg har det vel i partiprogrammene eller bekjentgjør det på annen måte.

En annen gang kan det være deg eller pårørende det gjelder.

Stem på riktig parti!

Det er ikke riktig når det hevdes at det er så vidt mye å tjene på hjemmetjenesten. Takket være at Pon er en veldrevet bedrift og har flere ben å stå på, kan de tilby også hjemmetjeste. Og de ansatte ønsker å hjelpe folk.

Det er et spesielt godt miljø. Av de jeg har snakket med har alle snakket positivt om sjefen og avdelingslederne. Også de kan ta en vakt når det røyner på. Bedriften har vært flink på integrering.

Pon har vært meget flink til å ha faste folk for de som trenger det. De positive ting jeg har nevnt gjør at folk trives på jobben. Pon har et sykefravær som vanligvis har vært 10 % mindre enn det kommunen har hatt.

Som takk for en enestående innsats gir jeg de ansatte blomster og tror jeg har de aller fleste av brukerne med når jeg sier.

Tusen takk for en strålende jobb dere har gjort for oss!

Einar Johansen, 88 år, fornøyd bruker av Privat Omsorg Nord

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse